NIEUWSMarmitek

De Marmitek GigaView820

Redactie HiFi.nl | 11 oktober 2010 | Marmitek

Marmitek kwam in april 2009 met een vernuftige oplossing in de vorm van de GigaVideo800 HDMI. Na 1,5 jaar van doorontwikkelen is het volgens Marmitek tijd voor de tweede generatie draadloos HDMI, met de GigaView820.

De GigaView820 is een HDMI switcher, zender en splitter in één. Het zendt het HD-signaal van twee aangesloten HD-apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar HDTV of –projector elders op dezelfde verdieping. Door de ingebouwde splitter kun je ook op de zender een HDTV aansluiten om lokaal de aangesloten apparatuur te kunnen blijven bekijken.

Met behulp van de GigaView820 overbrugt het draadloze Full HD-signaal zonder kwaliteitsverlies een afstand tot 30 meter (LOS) naar de HDTV of -projector. De Marmitek GigaView820 verstuurt het 1080p-signaal zonder dit eerst te comprimeren. Het draadloos ontvangen signaal wordt zonder vertraging doorgestuurd en heeft exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een hoogwaardige HDMI-kabel wordt verstuurd.

De Marmitek GigaView820 ondersteunt alle digitale resoluties, dus zowel 480p, 576p, 720p, 1080i als 1080p @ 60fps (Full HD). Het product voldoet 100% aan de HDCP-standaard. High-bandwidth Digital Copy Protection (HDCP) is een systeem waarmee piraterij moet worden voorkomen. Decoders met HDCP geven een digitaal signaal uitsluitend door aan apparaten die ook HDCP ondersteunen, zoals de Marmitek GigaView820. De Marmitek GigaView820 heeft een consumenten adviesprijs van 399 euro incl. BTW en is per direct leverbaar.

Hoe werkt het?
De GigaView820 bestaat uit twee fraai gestileerde kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger wordt aangesloten op de tv, terwijl op de zender een TV of beamer en twee HD apparaten kunnen worden aangesloten. Dit kunnen alle AV apparaten zijn, die voorzien zijn van een HDMI uitgang, zoals Blu-ray® spelers, digital video recorders (DVR`s), HD set-top boxes, spelconsoles (Wii, PS3™ of Xbox® 360), Media Center PC`s of standaard DVD spelers/recorders. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening. Een belangrijk voordeel van de GigaView820 is dat het niet meer nodig is om kabels van HD-apparaten constant om te pluggen op de HDTV of -projector.

MERK

EDITORS' CHOICE