Bowers & Wilkins introduceert de CM8

Redactie HiFi.nl | 27 september 2010 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkens presenteert een nieuw model in de CM-serie. De CM8 is een nieuwe drieweg vloerstaande HiFi luidspreker, een meer compacte versie van de CM9. De slanke vormgeving is geschikt voor muziekliefhebbers die wat minder ruimte hebben.

De CM8 is compact en slank, maar de audio-ambities liggen hoger: het is een verfijnde HiFi luidspreker. De luidspreker is teruggebracht tot zijn essentie, er is geen overbodige franje. Zo maakt de CM8 gebruik van een minimalistisch wisselfilter. Doordat Bowers & Wilkins haar eigen eenheden en kasten bouwt, kunnen beide zo worden opgezet dat een perfecte samenwerking ontstaat. De CM Serie heeft langere spreekspoelen en grotere magneten van de 600 Serie die eronder is gesitueerd. Zo ontstaan luidsprekers met een kernachtiger weergave en betere attack, maar ook lagere vervorming.

Met een hoogte van 960 mm en een breedte van 165 mm is het een heel normaal geproportioneerde luidspreker, ideaal wanneer weinig ruimte beschikbaar is, maar wel top HiFi-weergave wordt verlangd. De CM8 is voorzien van een 25 mm aluminium dometweeter en is uitgerust met de Bowers & Wilkins Nautilus buisbelasting technologie. De CM8 heeft één enkele 130 mm geweven Kevlar conus FST middentoner en een paar 130 mm papier/Kevlar conus woofers.

Na de zeer succesvolle introductie van de witte versie van de CM1 afgelopen jaar, is de CM8 ook leverbaar in dezelfde stijlvolle gelakte versie. Hij is ook leverbaar in het populaire hoogglans zwart en meer traditionele fineer afwerking in Rosenut en Wengé. Alle CM Serie luidsprekers hebben in aluminium afgewerkte eenheden. De CM8 is verkrijgbaar voor 900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE