NIEUWSNaim Audio

NAIM introduceert kleinere Ovator


Redactie HiFi.nl | 22 september 2010 | Naim Audio

Tijdens de Top Audio Show in Milaan heeft Naim Audio onder de naam S-400 een nieuwe toevoeging aan de Ovator range gepresenteerd. De S-400 is de kleinere broer van de vorig jaar geïntroduceerde S-600.

Volgens Paul Stephenson, Naim’s managing director kon er geen betere plek dan Milaan worden gekozen voor de introductie van de S-400: “Deze nieuwe Ovator is een voorbeeld van een goed industrieel ontwerp gecombineerd met een prachtig design"

De opdracht bij de ontwikkeling van de S-400 was simpel. Neem alle eigenschappen van de S-600 luidspreker en gebruik deze bij de ontwikkeling van een kleinere versie die meer geschikt is voor kleinere kamers, zonder daarbij de muzikaliteit van zijn grotere broer te verliezen. De Ovator S-400 is 11 cm lager en 7 cm smaller dan de S-600.



De S-400 is een gemakkelijk plaatsbare vloerstaande luidspreker met 2 x 6.5 inch Bass units en 1 x 46mm Balanced Mode Radiator. Het ontwerp bevat alle traditionele Naim technieken: de ontkoppelde voet isoleert de luidsprekerkast van de vloer. Het crossover filter is gemonteerd in de voet, waardoor deze volledig vrij is van trillingen van de kast.

De BMR drive unit is voorzien van een elastomeren ring die de driver ook op zijn beurt volledig ontkoppelt van de kast. De bass units zijn elk geplaatst in hun eigen gesloten kast met een inhoud van 15 liter.

Prijs en beschikbaarheid:
De Ovator S-400 zal leverbaar zijn vanaf december 2010 voor ongeveer 4200 Euro.

Benelux debuut:
De S-400 zal zijn Benelux debuut maken tijdens de New Music Hifi Show in Brussel op 9 en 10 oktober. Kamer 203/205.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »