NIEUWS

Nederlanders geïnteresseerd in 3D tv

Redactie HiFi.nl | 17 september 2010

Tweakers.net deed onderzoek naar de verkoop van 3D televisies in Nederland. Zij gingen bij verscheidene grote elektronicawinkelketens, waaronder IT`s, BCC, Modern.nl en Expert. langs en informeerde daar naar de verkoop van 3D televisies.

De belangstelling van de consument begint fors toe te nemen. De winkelketen IT`s bouwde zijn 110 vestigingen zelfs om, zodat de klant in de winkel in een demo opstelling 3D televisie kan ervaren. BCC is ook bezig met de voorbereiding van 3D demo opstellingen in diverse filialen. BCC ziet het aantal verkochte 3D tv`s iedere maand verdubbelen.

Of deze toenemende belangstelling voor 3D tv een typisch Nederlands verschijnsel is, moet de tijd uitwijzen. Vorige week maakte het Amerikaanse onderzoeksbureau The Nielsen Company namelijk bekend dat onderzoek uitwees dat de benodigde 3D-bril een te grote drempel is voor Amerikaanse consumenten.

De helft van de deelnemers aan het onderzoek vond de bril oncomfortabel, maar voor het gros van de mensen zat de bril vooral het multitasken tijdens het televisiekijken in de weg. De mensen raakten geïrriteerd wanneer ze met die bril geen andere dingen tijdens het tv kijken konden doen. Slechts 12 procent van de deelnemers overwoog na het onderzoek de aanschaf van een 3D tv.


EDITORS' CHOICE