NIEUWSSoundsmith

De VPI Zephyr van Soundsmith

Redactie HiFi.nl | 14 september 2010 | Soundsmith

Soundsmith komt met de VPI Zephyer. Na voortborduren op het Soundsmith Sussurro element zijn de unieke eigenschappen van dit element nu ook verkrijgbaar in het betaalbare segment.

De VPI Zephyr is voorzien van het Trickle Down systeem, een unieke manier van demping waardoor een vrijer geluidsbeeld ontstaat. Het Secure Mount systeem zorgt er voor dat de cantilever vanwege een zeer geringe massa veel vrijer beweegt. Dit geeft het geluid vooral meer snelheid. Door de hoge output (2,4 mV) volstaat een  MM phonotrap om op het hoogste niveau van vinyl te genieten. Vanwege de relatief erg lage compliance van 10 um/mN, de Corian composite body en het eigen gewicht van 10,3 gram is dit element de ideale partner voor VPI tonearmen. Andere zwaar tot middelzware armen zoals Dynavector,  Jelco of SME bieden eveneens een perfecte match waardoor dit element op een zeer brede markt kan worden ingezet.

Het VPI Zephyr element zal tijdens de buizen- en Analoogdagen van ACF Audio worden geïntroduceerd via een VPI Classic, waarna dit element in de loop van de maand oktober ook bij de andere Soundsmith dealers verkrijgbaar zal zijn.

De adviesprijs bedraagt 1000 euro.


EDITORS' CHOICE