NIEUWSDenon

DENON onthult D-X1000BD

Redactie HiFi.nl | 14 september 2010 | Denon

DENON heeft vandaag haar eerste 2-kanaals mini Blu-Ray systeem aangekondigd. Het nieuwe D-X1000BD systeem biedt serieuze audio- en videokwaliteit naar origineel DENON ontwerp. Deze nieuwe compacte Home Entertainment oplossing wordt geleverd met luidsprekers die perfect passen bij het systeem.
 
De RCD-X1000 is uitgerust met een “Simple&Straight” schakeling, die ontworpen is voor een zo kort mogelijke signaalweg, en een onafhankelijke blok constructie met afgeschermd chassis voor de beste weergavekwaliteit van alle bronnen. Het krachtige minisysteem met 2x 70 Watt accepteert diverse digitale media zoals Blu-Ray (inclusief BD-Live), DVD en CD. Tevens is het systeem voorzien van twee USB poorten waarvan degene aan de voorzijde ondersteuning biedt voor iPod/iPhone Digital Direct Play en overige USB-geheugens. Door uitbreiding met het DENON ASD-51N/51W Dockingstation kan de RCD-X1000 overweg met Streaming Audio. Voor een privé luistersessie heeft de Blu-Ray receiver Dolby Headphone. Dit is een techniek die met elke standaard hoofdtelefoon een 5.1-surround geluidseffect biedt voor een rijker, ruimtelijker en minder vermoeiende luisterervaring.

De bijpassende SC-X1000 2-weg luidsprekers bieden serieuze Hi-Fi kwaliteit door de toepassing van de techniek uit de High-End CX serie van DENON. Ze zijn voorzien van de hoogwaardige DENON Dual Layer ( D.D.L.) conus met ventilatie opening voor een perfect akoestische balans. Gecombineerd met de RCD-X1000 vormt dit het D-X1000BD systeem en levert het hoge stereo- en Home Theater prestaties. Hiermee kan men genieten van surround geluid door Dolby Virtual Speaker, een signaalverwerking wat een 5.1 surroundgeluid produceert met slechts twee luidsprekers. In het geval er behoefte is aan meer bas kan het systeem opgewaardeerd worden naar een 2.1 systeem door een subwoofer aan te sluiten op de beschikbare Pre-Out uitgang. De bijgeleverde afstandsbediening heeft slimme Quick Select toetsen en een cursor navigatie om zo nodig gemakkelijk aanpassingen te kunnen maken. Een intuïtief grafisch menu draagt bij aan het verdere gebruiksgemak.

Het D-X1000BD systeem inclusief SC-X1000 luidsprekers is vanaf heden verkrijgbaar in een hoogglans zwarte afwerking en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 1.199 euro. De RCD-X1000 Blu-ray Receiver zonder luidsprekers kost 999 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE