NIEUWSDenon

Nieuwe High Definition AV-Receiver Denon


Redactie HiFi.nl | 12 september 2010 | Denon

DENON, fabrikant van Home Entertainment producten kondigt vandaag de komst aan van een nieuwe AV-Receiver. De 5x 110W AVR-1311 wordt toegevoegd aan DENON`s nieuwe lijn van geavanceerde AV-receivers.

De AVR-1311 is een AV-receiver met HDMI versie 1.4a aansluitingen (4 ingangen, 1 uitgang) die aangesloten kunnen worden op de TV en andere componenten zoals Blu-Ray disc spelers, Game Consoles, en Set-top-boxen. Om gebruikers de beste 3D ervaring te laten beleven ondersteunt de AVR-1311 volledige doorgave van 3D technologie, Deep Color, en “X.V. Color”. Voor het verstrekken van een bijzondere surround sound ervaring die nodig is voor  de beleving van 3D ondersteunt de AVR-1311 Dolby TrueHD, DTS Master Audio en andere HD audio formaten. Verder is de receiver uitgerust met DENON`s Compressed Audio Restorer om gebruikers een gedetailleerder en dynamischer geluid te bieden van gecomprimeerde muziek bronnen, en een stereo Mini-Jack aansluiting op de voorkant waar men gemakkelijk een draagbare muziekspeler op kan aansluiten.

Om zo natuurgetrouw mogelijk het originele surround geluid te reproduceren zijn alle 5 de kanalen van de AVR-1311 uitgerust met gelijkwaardige eindversterkers en hetzelfde vermogen. Daarnaast worden dezelfde technieken gebruikt die ook worden toegepast in de duurdere DENON AV-receivers. Aangezien de eindversterkers gebruik maken van discrete circuits, geconfigureerd met streng op klank geselecteerde onderdelen in plaats van goedkope geïntegreerde schakelingen (IC`s), is de geluidskwaliteit van de surround weergave van een hoog niveau. 

Voor verdere verbetering van het gebruikersgemak is de AVR-1311 uitgerust met de Quick Select functie op het frontpaneel en afstandsbediening. Met deze functie biedt de receiver de gebruiker een één-knop bron- en surroundmodus keuze. Dankzij de speciaal voor DENON iPod Dockingstation ontwikkelde aansluiting kunnen gebruikers hun iPod/iPod Touch of iPhone aansluiten. Het optioneel verkrijgbare DENON iPod/iPhone Dockingstation kan worden bediend met de afstandsbediening van de AVR-1311 en biedt On-Screen informatie van artiest, album en nummer.

In overeenstemming met de toezegging van DENON om milieuvriendelijke technieken te ontwikkelen voor de gehele productlijn is het stand-by verbruik van alle nieuwe receivers lager dan 0.5 Watt en hiermee wordt onnodig energieverbruik voorkomen. De AVR-1311 AV-Receiver wordt leverbaar in de kleur zwart en is vanaf eind augustus verkrijgbaar bij geautoriseerde DENON dealers voor een geadviseerde verkoopprijs van 399 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE