NIEUWSDaluso

Daluso op New Music Show 2010

Redactie HiFi.nl | 12 september 2010 | Daluso

Daluso zal dit jaar de bezoekers van de New Music Show gaan verrassen met een bescheiden, maar zeer muzikale combo van AMR, Bravo en Dr. Feickert Analogue. Dit betekent in een notendop vinyl, cd en audio-streaming. De bezoeker mag, ook naar eigen meegenomen muziek, komen luisteren naar een realistische weergave in een met Harmonix Room Tuning afgeregelde ruimte.

De demoset zal bestaan uit een aantal componenten. Zo zijn er de AMR AM-777 hybride versterker (met usb-dac) en CD-777 hybride CD-speler (usb-dac). Met beide apparaten is het via een interne usb-dac ook mogelijk om eenvoudig en plug&play audio-streaming te realiseren. Dit wordt gedemonstreerd met een Apple MacBook. De CD-777 hybride CD-speler zal laten horen hoe dicht CD de vinyl-weergave benaderd.

De Bravo luidsprekers op Dinosaur-stands zullen laten horen en zien waar de klepel hangt en hoe de klok echt klinkt. De Woodpecker-draaitafel van Dr. Feickert is één van de nieuwste ontwerpen uit Duitsland. Een zeer doordacht, robuust maar toch elegant uitziend ontwerp. De BlackNoise Extreme + 500 verzorgen de netfiltering. Het zijn breedbandige passieve filters voor specifieke en algemene toepassingen en zeer compact en solide van opbouw.

De Harmonix RFA-7800 Room Tuning vormt de finishing touch in het akoestisch afregelen van de luisterruimte. Op onnavolgbare wijze worden tal van akoestische gedragingen die de muziekweergave grof geweld aan doen in het juiste gareel gebracht zonder verlies van enige muzikale informatie,  zoals dat bij demping wel het geval is. In een statische demo worden verder nog andere en nieuwe producten van AMR, BlackNoise, Dr. Feickert Analogue en Harmonix getoond.


EDITORS' CHOICE