NIEUWSDenon

Denon D-M38 Micro Component

Redactie HiFi.nl | 07 september 2010 | Denon

Denon, fabrikant van Home Entertainment producten, heeft het nieuwe D-M38 Micro component systeem aangekondigd. Als opvolger van de D-M37, biedt deze nieuwe toonaangevende HiFi-unit nog meer functies en een betere geluidskwaliteit dankzij Europese geluidsingenieurs. Meest opvallend is dat de USB aansluiting op het frontpaneel iPod/iPhone Digital Direct ondersteunt wat zorgt voor een sterk verbeterd geluid van draagbare muziekspelers. 
 
De compacte afmetingen van de D-M38 van 210 mm breed en slechts 310 mm diepte maken een makkelijke plaatsing op een boekenplank mogelijk, in een slaapkamer of werkkamer. Dit audiosysteem, bestaande uit de RCD-M38 receiver en de SC-M37 luidsprekers, is een makkelijk te integreren systeem voor dagelijks gebruik. Het is gebaseerd op het “Simple & Straight” concept. Schakelingen zijn ongecompliceerd, signaalwegen zijn zo kort mogelijk en alle nadelige invloeden op de geluidskwaliteit zijn geminimaliseerd. Het ontwerp van de schakeling en de manier waarop het chassis is gebouwd zorgt ervoor dat het geluid volstrekt natuurtrouw is.

Als aanvulling op de gebruikelijke USB geheugen sticks of externe harde schijven, kunnen gebruikers muziekbestanden beluisteren van hun iPod of iPhone door deze simpelweg met de USB-kabel, die is bijgeleverd bij de iPod, aan te sluiten op de USB aansluiting van de Denon RCD-M38. Als de speler aangesloten wordt op de USB aansluiting van de RCD-M38, terwijl men bijvoorbeeld naar een CD aan het luisteren is, zal de muziek van de iPod direct starten met afspelen. Wanneer men de iPod aansluit op de DCD-M38 zal het systeem verdergaan met afspelen van hetzelfde nummer waar men gebleven was toen men via de hoofdtelefoon luisterde. Digitale signalen van de iPod worden digitaal en in ongewijzigde vorm getransporteerd naar de RCD-M38. Daar gaan de signalen door een D/A omzetter en worden ze verwerkt in een geavanceerde audioschakeling om er een schoon en hoogwaardig geluid van te maken. Zelfs de accu van de iPod of iPhone worden opgeladen als de RCD-M38 ingeschakeld staat.

Voor het diafragma van de SC-M37 luidsprekers wordt gebruik gemaakt van de lichtgewicht en zeer stijve D.D.L. (Denon Double Layer) conus. Dit dubbellaag diafragma met ventilatieopening, ontworpen met behulp van minutieuze simulaties, verzekerd een accurate zuigerbeweging over een breed frequentie bereik.  De hoge resolutie tweeter met ventilatieopening voorkomt het uitzetten van de ‘dome’ als de lucht binnenin warmer wordt zodat het diafragma ten alle tijden gecentreerd blijft. Tenslotte zorgt het nieuwe scheidingsfilter voor een naadloze overgang en een natuurgetrouw geluid.

Het systeem is verkrijgbaar in een zwarte of zilvere afwerking gecombineerd met luidsprekers in de kleur zwart of kersen en heeft een geadviseerde verkoopprijs van 499 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE