NIEUWSMarantz

Marantz lanceert App voor iPhone

Redactie HiFi.nl | 05 september 2010 | Marantz

Marantz introduceert Wizz App voor de iPhone en iPod Touch en maakt het hiermee mogelijk de nieuwe SR7005 AV-receiver en de AV7005 AV-voorversterker volledig te bedienen vanaf de Apple touch screens.

Marantz Wizz App maakt het mogelijk om de topmodellen SR7005 (AV-receiver) en AV7005 (AV-voorversterker), beiden met network functionaliteit aan boord, te bedienen vanaf de palm van je hand voor diegenen die in het bezit zijn van een iPhone of iPod Touch. Een prachtig ontworpen GUI (grafische user interface) in combinatie met een gebruiksvriendelijke opmaak zorgen voor uiterst eenvoudige bediening van Marantz producten via het thuisnetwerk.

De App is volledig voorgeprogrammeerd en is direct klaar voor gebruik. De belangrijkste mogelijkheden zijn onder andere: Hoofdruimte aan/uit; Volume omhoog/omlaag; Mute aan/uit; Bronselectie; Tuner-bediening; Surround-modi; Menu-bediening; en bediening van een 2e en 3e zone. De App biedt uiterst snelle reactietijden en de bi-directionele feedback van de AV/SR7005 geeft razendsnelle status meldingen weer van o.a. volume, bron en surround mode.

Daar bovenop kan de Wizz App ook nog via netwerk- of USB aangesloten bronnen bedienen. Aangesloten PC’s en NAS drives kunnen ook bediend worden – zo kun je een bestand selecteren, afspelen en stopzetten – en gebruikers kunnen eenvoudig door internet radiostations bladeren via hun iPhone/iPod Touch. De App maakt het zelfs mogelijk om door je muziekcollectie op je PC/NAS te bladen, muziek te selecteren op artiestnaam, album, genre, etcetera. Uiteraard kun je ook zien wat er op een bepaald moment wordt afgespeeld, inclusief de bijbehorende cover art.

Maar hier blijft het niet bij. Het is met de Wizz App ook mogelijk om andere Marantz apparatuur te bedienen, zoals Blu-ray spelers en CD-spelers, die via Marantz’ D-Bus systeem verbonden zijn met de AV/SR7005.

Wizz App is gratis te downloaden via de Apple App Store vanaf 3 september 2010. In eerste instantie zal de App geschikt zijn voor de AV7005 AV-voorversterker en SR7005 AV-receiver (beide toestellen behoeven hiervoor een software upgrade), maar er is ook een Demo Mode beschikaar. Later zal het ook mogelijk zijn om de Wizz App te gebruiken voor andere producten van Marantz.

MERK

EDITORS' CHOICE