NIEUWSSonos

Samenwerking Spotify en Sonos


Redactie HiFi.nl | 02 september 2010 | Sonos

Spotify en Sonos brengen binnenkort Spotify naar elke kamer in huis via het Sonos Multi-Room muzieksysteem. Alle Sonos-gebruikers in Nederland krijgen later deze maand via een gratis update toegang tot acht miljoen nummers en alle playlists op Spotify.

Het is geweldig dat muziekliefhebbers vanaf nu ook in huis naar Spotify kunnen luisteren, wanneer en waar zij dat maar willen”, zegt Daniel Ek, oprichter en CEO van Spotify. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we door de samenwerking met Sonos de unieke Spotify-belevenis nu ook in het hele huis kunnen aanbieden. En dit alles met dezelfde hoge kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid die gebruikers van ons gewend zijn.”

Om Spotify te kunnen gebruiken op je Sonos heb je een Sonos ZonePlayer nodig, een Sonos Controller en een Premium-account van Spotify. Spotify is vanaf eind september beschikbaar op Sonos via de gratis Sonos Software 3.3-update. Een Premium-account van Spotify is verkrijgbaar op de Spotify website voor 9,99 euro per maand.

Wat is Spotify?
Spotify is een streaming muziekdienst die toegang biedt tot een groot aantal liedjes. De muziekgebruiker koopt niet langer muziek, hij neemt er een abonnement op. Hij heeft niet langer mp3’s op zijn computer staan, maar streamt de tracks vanaf de Spotify-server. Het programma zelf ziet eruit als een soort iTunes (inclusief zoekvenster en afspeellijsten). Wie een liedje alsnog graag wil bezitten, kan via Spotify overigens wel gewoon het bestand aanschaffen. De gebruiker heeft toegang tot zo’n 8 miljoen tracks.

Spotify is beschikbaar als gratis dienst, maar wel met een aantal beperkingen. Zo zul je ongeveer om het kwartier commercials langs horen komen en kun je maximaal twintig uur per maand luisteren. Er zijn ook twee betaalde abonnementsvormen. Voor 4,99 euro kun je onbeperkt en zonder reclame luisteren. Het duurste abonnement kost 9,99 euro. Voor dat bedrag maak je Spotify ook beschikbaar op de mobiele telefoon, krijg je een hogere geluidskwaliteit (320 kbps) en kun je Spotify tracks ook offline beschikbaar maken (tot 100 GB). Zo kun je ook zonder netwerk blijven luisteren.

Meer lezen over onze ervaringen met Spotify? Klik hier.

EDITORS' CHOICE