NIEUWS

SBS begint met 3D-televisiekanaal


Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2010

In september begint SBS Broadcasting al met een 3D-televisiekanaal. De pilot moet het mediabedrijf ervaring met 3D-productie opleveren. “Dit wordt het eerste 3D-kanaal in Nederland”, laat Josbert van Rooijen, Manager Broadcast & IT weten. “SBS gelooft in de kracht van 3D, maar er is nog veel te leren”.

Een tijdje geleden lieten de kabelaars UPC en Ziggo al zien dat hun netwerken geschikt zijn voor de doorgifte van 3D-signaal. Het was dus vooral nog wachten op 3D content.
Het is nog niet duidelijk of de kabelbedrijven straks extra abonnementsgeld gaat vragen voor 3D-zenders.


Foto: moderne shutter brillen zijn gelukkig wat geavanceerder dan deze 3d-bril

Voor de productie maakt SBS gebruik van de software van VidiGo. Dit bedrijf verwacht dat 3D op televisie explosief gaat groeien, deels omdat de productiesoftware hiervoor goedkoper wordt. "Vooral nu, met de huidige onzekerheden in de markt, is het van groot belang dat broadcasters kunnen experimenteren met 3D zonder direct forse investeringen te moeten doen", laat Hans Krouwels, CEO van VidiGo, weten.

Om de content te bekijken heeft de televisiekijker wel nog een speciaal brilletje nodig en een televisie die 3D ondersteunt. Daarvan zijn de eerste modellen reeds op de markt verschenen. Intussen kondigde Toshiba eerder deze week aan een ‘brilloze’ 3D-televisie te ontwikkelen. Philips zette dergelijke technologie eerder al in de koelkast.

EDITORS' CHOICE