NIEUWSPhilips

Stem op de nieuwe Ridley Scott

Redactie HiFi.nl | 24 augustus 2010 | Philips

Philips en Ridley Scott Associates (RSA) maken vandaag de tien finalisten bekend van de wereldwijde wedstrijd voor filmmakers, ‘Tell It Your Way’. Met deze wedstrijd biedt Philips filmmakers in spé de kans om een eigengemaakte film te laten beoordelen door de bekende Hollywoodregisseur Sir Ridley Scott.

Voor de `Tell It Your Way`competitie hebben alle deelnemers zelf een shortfilm van maximaal drie minuten moeten maken, op basis van dezelfde zesregelige dialoog die Philips gebruikte in de reeks Parallel Lines shortfilms. Er zijn verschillende prijzen te winnen, waaronder een week lang professionele ervaring op doen op één van de kantoren van RSA. De winnende film wordt bovendien vertoond op de site van Philips.


 
Ondanks een korte productietijd van slechts twaalf weken kwamen er 600 inzendingen binnen, waarvan er 306 doorgingen naar de eerste selectieronde. Uiteindelijk werden er tien finalisten gekozen door een jury van vertegenwoordigers van RSA, de British Academy of Film & Television Arts (BAFTA) en Philips.

De films van de finalisten en de andere deelnemers zijn te zien op het YouTube kanaal van Philips. Vanaf vandaag kan iedereen hier stemmen op zijn of haar favoriete film. De vijf films die op 5 september om middernacht de meeste stemmen hebben gekregen gaan door naar de finale, waarin Hollywoodregisseur Sir Ridley Scott, bekend van Alien (1979), Blade Runner (1982) en Gladiator (2000), de definitieve winnaar zal selecteren. Deze wordt op 21 september bekend gemaakt. De publieke stemmingsronde voor de publiekswinnaar gaat op YouTube door tot 19 september.

MERK

EDITORS' CHOICE