Nieuwe versterkers Advance Acoustic


Redactie HiFi.nl | 23 augustus 2010 | Advance Acoustic

Als opvolgers van de MAP 305 en MAP 305DA introduceert Advance Acoustic de MAP 306 en de MAP 308. Wat design betreft wordt voortgeborduurd op het typische en Advance Acoustic design. Intern en qua functionaliteit zijn er echter de nodige wijzigingen.

In de eindtrap zijn de FET transistors vervangen door Bi-polaire transistors. Deze maken de versterker sneller en iets meer dynamisch. De Class A – AB schakeling gaat niet meer automatisch (omschakeling rond de 20W), maar door een schakelaar op de achterzijde. Dit om energiebesparing, naar eigen keuze, mogelijk te maken. De VU meters kunnen in tegenstelling tot de voorgaande modellen door middel van een schakelaar op de achterzijde aan/uit worden geschakeld.

Op veler verzoek is aan de voorzijde een hoofdtelefoonuitgang geplaatst. De voor-eindversterker connectie gaat niet meer via een externe brug, maar wordt door een relais geschakeld via de afstandsbediening. Ter beschikking staan ook  2 extra audio ingangen, Aux 2 en PC (3,5mm mini jack).

Bovengenoemde vernieuwingen gelden voor zowel de MAP 306 als de MAP 308. De Map 308 is voorzien van een Audio Device D/A converter 24 bits/384 kHz (was in de MAP305DA 24 bits/192 kHz). Daarnaast is één van de vier digitale cinch ingangen vervangen door een digitale AES/EBU ingang.

Prijs en beschikbaarheid
De MAP306 is 999 euro en de MAP308 1.149 euro. Beide modellen zijn inmiddels leverbaar.

EDITORS' CHOICE