NIEUWSPioneer

Nieuwe HD-Video receivers van Pioneer

Pioneer introduceert vier nieuwe receivers die gebruik maken van speciale versterkingstechnieken om HD geluid zo goed mogelijk weer te geven.

Het gaat hierbij om de SC-LX83, SC-LX73, VSX-LX53 en VSX-2020. Alle toonaangevende hd-videoformaten worden ondersteund, inclusief 3D. De receivers zijn compatibel met alle belangrijke interfaces en bestandsformaten, bieden Bluetooth-streaming en zijn voorzien van een LAN-aansluiting (voor internetradio). Er kunnen tot 6 HDMI bronnen worden aangesloten, en via de Bluetooth adapter aan de achterzijde kan ook muziek gestreamd worden vanaf een iPod of iPhone (en ongetwijfeld ook vanaf de iPad).De beide topmodellen, de SC-LX83 en SC-LX73, maken gebruik van een nieuw versterkingsconcept dat Direct Energy HD heet. Dit concept is door Pioneer ontwikkeld om de volledige dynamiek van hoge-resolutie muziek weer te geven bij ongecomprimeerde formaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio.

De SC-LX83 wordt geleverd met een uitgebreid programmeerbare en daardoor universele afstandsbediening die gebruik maakt van RF in plaats van infrarood. Daardoor kan ook apparatuur in andere ruimtes worden bediend, dwars door muren en plafonds heen.

De Prijzen beginnen bij 1099 euro voor de VSX-2020-K. De VSX modellen zijn reeds leverbaar, de SC modellen komen in de loop van augustus in de handel.


EDITORS' CHOICE