NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic breidt Tesla lijn uit


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2010 | Beyerdynamic

Het hoofdtelefoonmerk Beyerdynamic behoort al jarenlang tot de top van hoofdtelefoonfabrikanten. Onlangs zijn de grenzen van het kunnen van de hoofdtelefoon ernstig verlegd.

Het gaat hier om de T1 (899 euro) en T50p (249 euro) met Teslatechnologie. Nog even kort over de Tesla: een Tesla is een eenheid van magnetische fluxdichtheid, net als Watt een eenheid van vermogen is. De Teslawaarde is van groot belang voor deze lijn van Beyerdynamic.

Ze hebben de waarde voor het eerst in de geschiedenis op 1,2 weten te krijgen, hetgeen twee keer zoveel is als daarvoor. Een hogere Teslawaarde zorgt volgens de fabrikant voor een toename in precisie en detail. De spreekspoel reageert veel sneller op veranderingen in het signaal.

Beide modellen halen deze waarde, met het verschil dat de T1 het absolute topmodel is en bedoeld voor gebruik binnenshuis terwijl de T50p meer voor mobiel gebruik is ontworpen. De laatste is dan ook lichter en heeft een aangepaste impedantie, speciaal voor mp3 spelers. Speciaal voor de verwende mobiele luisteraar wordt medio september de laatste telg van de Tesla familie geïntroduceerd, de Beyerdynamic T5p.

Deze ultieme high end portable hoofdtelefoon heeft alle kenmerken van de T1, maar is specifiek voor gebruik “onderweg” ontwikkeld en heeft een impedantie van 32 Ohm om perfect aan te sluiten op een iPod, iPhone, Smartphone, Notebook of andere MP3 spelers. Dit model krijgt de stadse look door verschillende tinten grijs te combineren met stijlvol aluminium en echt leer.

Net als de overige Tesla modellen wordt de T5p met de hand gemaakt voor een onovertroffen pasvorm. De T5p wordt geleverd met een verlengkabel, een vliegtuig adapter en handige draagtas. De prijs is gelijk aan de T1. Het draagcomfort en de muzikaliteit is serieus ongekend, aldus de fabrikant. Meer informatie op www.hnny.nl

EDITORS' CHOICE