Musical Fidelity M3 serie leverbaar


Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2010 | Musical Fidelity

Musical Fidelity heeft de gehele productreeks een grondige make-over gegeven. De nieuwe modellenreeks bestaat uit de AMS / Primo, M6 en M3 lijn. Na de succesvolle introductie van de toplijn AMS / Primo en M6 op de Nederlandse markt is het nu tijd voor de M3. Vanaf heden zijn de M3i geïntegreerde versterker en de M3CD cd-speler verkrijgbaar bij de beter hifizaak.

De make-over van alle modellen houdt uiteraard niet op bij uiterlijkheden, hoewel volgens importeur Viertron gezegd moet worden dat de massief aluminium fronten in stijlvol zwart van zowel de M3i als de M3CD imponeren door de zichtbare klasse. Toch is het vooral hun innerlijk dat verbaast. De prijs/kwaliteitverhouding geeft de uiteindelijke doorslag. Ruim 30 jaar ervaring zorgt ervoor dat het maximum haalbare uit het budget is gehaald.

Je zou de M3i geïntegreerde versterker tekort doen door alleen het vermogen te noemen; 76 Watt per kanaal. Opvallend is nog steeds de prominent aanwezige volumeknop, het kenmerk van een Musical Fidelity versterker, maar de kracht in combinatie met muzikaliteit maakt de M3i een genot om naar te luisteren, aldus de importeur. Ook moeilijker aan te sturen luidsprekers worden tot grote muzikale hoogten gebracht. Je hoort al snel dat de toegepaste technieken rechtstreeks afgeleid zijn van de absolute topmodellen. De M3i blijft superstabiel en heeft zeer lage vervormingswaarden over het gehele frequentiebereik. Minder dan 0,02% van 20Hz tot 20kHz. Met het gescheiden voedingsgedeelte voor de Klasse-A voorversterker en stereo eindversterker krijg je het idee naar de kwaliteit van gescheiden componenten te luisteren. Met 3 aux aansluitingen, een tuner en een CD aansluiting, een tape loop en een pre out, vormt de M3i volgens Viertron het kloppend hart voor de betere hifi installatie.Uiteraard is de M3i perfect afgestemd op de M3CD. Deze CD speler­­ met hoogwaardige DA converter en robuust loopwerk houdt de traditie van hoogstaande digitale producten in ere. Opvallend aan de M3CD is de afwezigheid van een CD lade. De stijlvolle sleuf houdt licht en stof buiten, hetgeen de prestatie ten goede komt. De lage vervormings- en jitterwaarden van de M3CD zorgen samen met het unieke Musical Fidelity noisefilter voor de bijzondere muzikaliteit van deze speler.

Musical Fidelity heeft in haar geschiedenis vele topversterkers en CD spelers ontworpen, de M3i in combinatie met de M3CD is het resultaat van de zoektocht naar de perfect klinkende versterker/CD combinatie in het middensegment. Kracht gecombineerd met muzikaliteit. Deze componenten zijn ontworpen om iedereen te raken. Een lijn om in het oog te houden. Kijk voor meer info op www.4tron.nl

MERK

EDITORS' CHOICE