NIEUWSPanasonic

NETGEAR brengt Panasonic tv online

Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2010 | Panasonic

Rotterdam, 12 augustus 2010 - NETGEAR® kondigt vandaag aan dat Panasonic NETGEAR exclusief heeft geselecteerd als externe leverancier voor de ondersteuning van de productlijn VIERA® TV’s. De samenwerking wordt afgetrapt met de introductie van de NETGEAR N600 Wireless Dual Band USB Adapter (WNDA3100). Gezamenlijk maken NETGEAR en Panasonic het mogelijk om online content toegankelijk te maken en te streamen naar televisies, zodat de consument de ultieme connected entertainment ervaring beleeft.

“De samenwerking van NETGEAR en Panasonic maakt het voor consumenten mogelijk om home entertainment apparaten eenvoudig te verbinden en, gewoon via de televisie in de huiskamer, toegang te krijgen tot online content,” aldus David Henry, Senior Director of Product Marketing, Home Products bij NETGEAR. “NETGEAR’s Wireless Dual Band USB Adapters leveren de snelheid en betrouwbaarheid die nodig is voor videostreaming. Door de onbetwiste leiderschap en innovatiekracht van Panasonic in de HDTV-markt is thuis een exceptionele entertainment ervaring mogelijk.”Naast de hoge snelheid en het verre bereik is de NETGEAR N600 Wireless Dual Band USB Adapter uitgerust met NETGEAR’s Push ‘N’ Connect technologie. Met deze technologie kunnen de Panasonic VIERA TV en de draadloze router met één druk op de knop met elkaar worden verbonden en kan Internetcontent draadloos naar de televisie gestreamed worden door middel van de VIERA Cast™ IPTV technologie. VIERA Cast vereist geen extra hardware of installatie en maakt het mogelijk om toegang te krijgen tot online content via een simpele webinterface die ingebouwd is in de televisie. Hiermee is toegang te verkrijgen tot:

  • Amazon Video On Demand: download en bekijk de allerlaatste films en televisieafleveringen.
  • YouTube: Toegang tot miljoenen video’s met één enkele VIERA remote control operation.
  • Picasa photo sharing service: Bekijk Picasa webalbums, stream foto’s in een diavoorstelling of post foto’s op het Internet.
  • Additionele programma’s: VIERA Cast is ook voorzien van real-time weervoorspellingen en beursinformatie.


“Omdat de scheidslijn tussen de televisie en de PC steeds meer vervaagt zien we steeds meer consumenten hun televisies met het Internet verbinden om zodoende een rijkere entertainmentervaring te realiseren,” aldus Henry Hauser, Vice President, Display Group, Panasonic Consumer Electronics Company. “Wij streven naar de best mogelijke entertainmentervaring en de NETGEAR adapter technologie maakt dat samen met de Panasonic VIERA televisies en de VIERA Cast IPTV technologie mogelijk.”

De NETGEAR N600 Wireless Dual Band USB Adapter voor Panasonic VIERA TV’s is vanaf nu verkrijgbaar.
Voor meer informatie bezoek: www.netgear.com/wifitv


EDITORS' CHOICE