NIEUWS

Nieuw web tv-platform moeders RTL en SBS

Redactie HiFi.nl | 09 augustus 2010

De mediabedrijven RTL en ProSiebenSat.1 zijn van plan een open on-demand videodienst op te zetten waarop consumenten tv-content tot zeven dagen na uitzending gratis terug kunnen kijken. De dienst is in voorlopig alleen bedoeld voor Duitse en Oostenrijkse consumenten.

De nog naamloze dienst zal onder andere films, tv-series, shows en nieuwsbulletins van de twee bedrijven bevatten, maar zal ook open staan voor producties van derde partijen. Gebruikers krijgen op deze manier een centrale plek om
web-gebaseerde tv-content op hun eigen tijd te bekijken. De website moet zich financieel bedruipen met reclame-inkomsten.


Foto: het Nederlandse alternatief Uitzending Gemist op computerscherm

Eenderde van de platte tv-schermen in Duitsland heeft reeds een internetaansluiting, zo blijkt uit cijfers van GfK. Gebruikers van zulke televisies kunnen via de nieuwe portaal de content dus vanaf de bank kunnen bekijken.

Volgens ProSiebenSat.1 en RTL moet de dienst “afzonderlijke tv-zenders helpen om te concurreren met vergelijkbare internationale diensten”. Daarmee refereren de initiatiefnemers naar diensten als
Hulu. Dat is de on-demand dienst van grootmachten News Corp., Disney en NBC Universal. Hulu wil op termijn ook internationaal gaan uitbreiden en streeft naar een mondiale dekking.


EDITORS' CHOICE