NIEUWSPioneer

Pioneer onthult top-receivers

Redactie HiFi.nl | 07 augustus 2010 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Pioneer onthult zijn langverwachte toppers onder de AV-receivers: de SC-LX83, SC-LX73, VSX-LX53 en VSX-2020. Vier modellen die volgens Pioneer "klank weergeven met een kwaliteit die amper moet onderdoen voor de studiobron."

De SC-LX83 en SC-LX73 vatten post helemaal bovenaan het gamma en gebruiken het versterkingsconcept Direct Energy HD van Pioneer om de volledige dynamiek van hoge-resolutieklank weer te geven bij ongecomprimeerde formaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Diverse technologische innovaties geven gecomprimeerde audio meer vitaliteit voor meer luisterplezier en ook de toonaangevende HD-videoformaten worden ondersteund, inclusief 3D. De krachtige upscaling geeft standaardvideo een schitterende kwaliteit. De receivers zijn compatibel met alle belangrijke interfaces en inhoudsformaten en bieden ook Bluetooth*-streaming en een LAN-aansluiting (voor internetradio). Deze functies zijn te bedienen met een optionele afstandsbediening met Pioneers iControlAV-toepassing voor iPhone en iPod touch en bieden zo een ultieme ‘plug & play’-integratie met de thuisbioscoopsystemen van Pioneer.

De SC-LX83 en SC-LX73 doen een beroep op het befaamde Direct Energy HD-design, ondersteund door de analoge klasse D-technologie ICEpower, terwijl de VSX-LX53 en VSX-2020 zijn gebouwd rond de Advanced Direct Energy-versterkers van Pioneer. Alle systemen stralen kwaliteit uit: Pioneer streeft naar precisie-engineering en dat blijkt uit het aangenaam aanvoelende aluminium frontpaneel in de afwerking ‘hairline black’ (behalve VSX-2020) en de subtiele blauwe ledverlichting voor het scherm, de stijve constructie en het gebruik van hoogwaardige onderdelen.

“De receivers laten geen twijfel bestaan over hun kwaliteitsniveau,” aldus Ronald De Wilde, PR & Product Manager, Pioneer Benelux. “Door de bestaande technologieën te verbeteren en nieuwe Pioneer-technologieën toe te voegen, helpen ze ons om beeld en klank weer te geven precies zoals de kunstenaar ze heeft bedoeld. Prestaties gaan hand in hand met gebruiksgemak, veelzijdigheid en controle. De systemen bieden een uitgebreide waaier aan interfaces, verwerken alle belangrijke audio- en videoformaten in HD en zijn compatibel met de nieuwste technische innovaties in home cinema, waaronder Dolby Pro Logic IIz en 3D-technologie. We bieden ook diverse afstandsbedieningen, waaronder een RF-afstandsbediening. Ook kunnen de hoofdfuncties van de receivers worden bediend met de kantelbewegingen en aanraakmogelijkheden van een compatibele iPhone of iPod touch.”

Connectiviteit, veelzijdigheid en controle
De receivers kunnen tot zes HDMI-bronnen aansluiten en alle belangrijke video- en audioformaten afspelen. Bezitters van een iPhone of iPod touch kunnen simpelweg muziek streamen via de Bluetooth-adapter, die aan de achterkant van Pioneers AV-receiver wordt aangesloten. Voor de ultieme iPhone- of iPod-ervaring, wordt een gespecialiseerde kabel meegeleverd om een complete video- en digitale audioverbinding te verzekeren.

Op de voorzijde zit een usb-aansluiting om diverse muziek- en fotobestanden af te spelen en via Bluetooth kunnen gebruikers ook audio streamen vanaf hun pc. Op de SC-LX83 kan gemakkelijk en een DNLA-netwerk worden aangesloten. De LAN-verbinding laat gebruikers ook genieten van internetradio, waarbij informatie over de track en artiest op het scherm wordt weergegeven: op alle modellen kunnen 24 preselecties worden ingesteld en de SC-LX83 biedt bovendien vTuner-portaalondersteuning.

Door de gratis iControlAV-toepassing van de App Store te downloaden, kunnen gebruikers het volume, de inputs, zones, balans en nog veel meer regelen met de innovatieve gebruikersinterface ‘Multi-Touch’ en de accelerometer van de iPhone of iPod Touch.

Een RF-afstandsbediening met tal van functies is standaard op de SC-LX83 en kan eenvoudig worden geprogrammeerd tot een universele afstandsbediening voor andere systemen. Het signaal van de RF-afstandsbediening geraakt door muren en vloeren en is perfect geschikt om toestellen in een kantoor of een andere kamer te bedienen.

Beschikbaarheid
De VSX-LX53 en VSX-2020 zijn vanaf juli 2010 beschikbaar in het retailnetwerk van Pioneer.
De SC-LX83 en SC-LX73 zijn vanaf augustus leverbaar.

De iControlAV-toepassing is gratis verkrijgbaar in de App Store op iPhone en iPod touch en op www.iTunes.com/appstore/.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijs:
SC-LX83 : 2399 euro
SC-LX73 : 1799 euro
VSX-LX53 : 1399 euro
VSX-2020-K : 1099 euro


EDITORS' CHOICE