NIEUWSJM Reynaud

JM Reynaud nieuws


Redactie HiFi.nl | 21 juli 2010 | JM Reynaud

JM Reynaud introduceert twee nieuwe luidsprekers: de Bliss Silver, een extreme variant van de originele Bliss en daarnaast de Cantabile Supreme, een evolutie op de Cantabile Signature.

Nieuwe technieken: axial fixation en viscoelastic damping
De Bliss Silver en Cantabile Supreme herbergen beide nieuwe technieken van JM Reynaud. Ten eerste is er axial fixation. Hiermee worden de mid- en laag luidsprekerunits met een roestvrijstalen, non-magnetische staaf verankert in de achterzijde van de kast. Dit heeft drie voordelen: de spanning op de kast wordt accuraat afgesteld, de luidsprekerunits oefenen geen druk meer uit op het voorpaneel (ze worden immers `vastgehouden`) en door de rigide koppeling kan mechanische stress makkelijk en zo gelijkmatig mogelijk worden afgevoerd. 

De tweede nieuwe techniek is het gebruik van viscoelastic damping. Met behulp van een speciaal ontwikkeld dempingsmateriaal dat ingezet wordt op strategische plekken in de kast, worden resonanties (gedeeltelijk) omgezet in warmte. Het grote voordeel is dat microdetail, energie en dynamiek veel beter behouden blijft dan bij conventionele demping.

JM Reynaud Cantabile Supreme

Bliss Silver
Behalve het toepassen van de nieuwe technieken axial fixation en viscoelastic damping is in de Bliss Silver (uiteraard) puur zilverdraad gebruikt als interne bekabeling. Daarnaast wordt bij de selectie van crossover-/filtercomponenten voor de Bliss Silver geen enkele marge meer toegestaan, alle gebruikte onderdelen zijn echt zo gelijk mogelijk en bovendien van een hogere kwaliteit dan in de originele Bliss. Tot slot is de Bliss Silver voorzien van WBT connectoren. Verkrijgbaar in Wild Cherry en Antracit Grey.

Cantabile Supreme
Ook de Cantabile heeft de nodige veranderen ondergaan, met o.a. nieuwe luidsprekerunits (de middenconus met faseplug) en een verbeterd crossover/filter. Maar minstens zo belangrijk: ook hier worden natuurlijk de nieuwe axial fixation en viscoelastic damping toegepast. Verkrijgbaar in Cherry.

EDITORS' CHOICE