Bowers en Wilkins introduceert DB1

Bowers & Wilkins bouwt subwoofers die nieuwe wegen inslaan in basweergave. Van de iconische PV1 tot de bescheiden ASW 608 zijn liefhebbers van goede basweergave nog nooit zo op hun wenken bediend… tot nu toe. Door een combinatie van baanbrekende technologie en adembenemend industrieel ontwerp, is de DB1 de subwoofer waar het High-End segment op zat te wachten.

Bas is het fundament waarop muziek en muziekweergave zijn gebouwd. Of het nu een opwindende Hollywood film is, een pakkende live opname van een groot orkest, dan wel de natuurlijke klank van een akoestische gitaar, altijd is het laag van vitaal belang. De Bowers & Wilkins DB1 subwoofer levert een ongekend laag; sneller en zuiverder dan ooit tevoren.

De DB1 is ontwikkeld voor perfect laag bij muziek en film in high-end, hoogwaardige audiosystemen zoals de nieuwe Bowers & Wilkins 800 Serie Diamond. Hij levert explosieve, diepe bassen voor high-end home theater systemen, maar ook elke nuance die een muziekliefhebber eist.

Geen geringe prestatie, welke bereikt wordt door Bowers & Wilkins passie voor het produceren van de best denkbare prestaties, gekoppeld aan de nieuwste technologische ontwikkelingen in de constructie van subwoofers.De DB1 is opgebouwd rond twee mechanisch tegenover elkaar opgestelde 30 cm ((12 inch) langeslag woofers. Het gecombineerde werkzame oppervlak van deze eenheden is groter dan dat van één enkele eenheid van 38 cm (15 inch) en samen met de langeslag woofers levert dit hoge niveaus bij een uiterst lage vervorming. Het is echter vooral de ruggelingse montage dat in akoestisch opzicht werkelijk vruchten afwerpt en waardoor de DB1 in elk opzicht evenwichtig is. Geen enkele trilling wordt via de behuizing overgedragen waardoor er geen afstraling van ongewenst geluid is.

De beide tegenover elkaar geplaatste woofers worden gestuurd door een 1000 watt Klasse D versterker met een schakelende voeding. Deze onuitputtelijke vermogensbron zorgt ervoor dat de DB1 ongelofelijk luid kan spelen, zeer luid, ondanks het feit dat de behuizing maar net de beide woofers kan bevatten, die overigens de sterkste zijn die Bowers & Wilkins ooit maakte.

Behalve de fysieke technologie, stelt de DB1 ook nieuwe normen in het digitale domein, dankzij de moderne Digtal Signal Processing (DSP), in eigen huis bij Bowers & Wilkins ontwikkeld. Dit flexibele systeem zorgt voor een uiterst exacte instelling van de prestaties van de subwoofer zodat deze uitzonderlijk goed tot zijn recht komt in de meest uiteenlopende luisterruimten en bovendien beter met de overige luidsprekers in een home theatre of muziek systeem kan worden geïntegreerd.

Een greep uit het grote aantal voordelen: filters voor integratie van de hoofd luidsprekers; aanpassing van de ingangsgevoeligheid aan de uitgang van de bron; instelling versterking voor aanpassing aan de hoofd luidsprekers,; vijf bands grafische equalizer voor aanpassing aan de eigen smaak en kamercompensatie.

Dit laatste punt is de sleutel in de veelzijdigheid van de DB1 en kan daarmee gemakkelijk worden aangepast aan elke akoestische omgeving. De DB1 kan worden ingesteld via een kristalhelder OLED display van de DB1, of via de computer met Bowers & Wilkins software welke u kunt downloaden. Ook is integratie met een home automation systeem mogelijk via de RS-232 poort.

Deze veelzijdigheid betekent dat de DB1 de perfecte subwoofer is voor elke situatie. Voor muziek en voor film, de adembenemende prestaties brengen de subwoofer op een ongekend niveau. De DB1 is de zuiverste en snelste subwoofer ooit en biedt de rotsvaste basis waarop elk eersteklas audiosysteem op gebouwd is.

Prijs en leverbaarheid:
De Bowers & Wilkins DB1 is leverbaar vanaf juli 2010 in Piano Black, Rosenut of Cherrywood en de prijs bedraagt 4250 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE