NIEUWS

SBS6 zet in op 3D televisie

Redactie HiFi.nl | 12 juli 2010

Sinds enkele maanden zendt SBS 6 nu in HD uit, maar daar houdt het niet bij op. De komende tijd gaat SBS investeren in driedimensionale televisie. “We zullen beginnen met een proef waarbij we een 3D filter over bestaande content doen, maar later zullen we nieuwe content in 3D maken”, aldus Eric van Stade tijdens de najaarspresentatie van SBS. 

Eerder liet van Stade tijdens het congres ‘Het nieuwe tv kijken’ al weten dit jaar nog met een 3D tv zender te gaan starten. SBS wil voorop lopen in nieuwe ontwikkelingen. “We weten niet of 3D een succes gaat worden in de huiskamer, maar we kunnen het ons niet veroorloven om een kans te missen."

Hoe de 3D content in de woonkamer van de kijker terecht komt is nog niet helemaal duidelijk. Voor het bekijken van beeld in 3D heb speciale apparatuur (zoals een bril) en het juiste abonnement nodig. SBS levert haar HD-diensten momenteel via Ziggo.

Ook de tv-gids Veronica Magazine is aan vernieuwing toe. Op de dag dat Apple’s iPad in Nederland te koop is, hoopt SBS ook een digitale Veronica Magazine voor tablets te lanceren. Van Stade is enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die de iPad met zich meebrengt. De iPad kan bijvoorbeeld fungeren als afstandsbediening. Van Stade: "Ik kan nu al met een iPhone mijn iTunes op de computer besturen." De interactieve televisiegids op de iPad moet een leidraad worden voor het kijkgedrag.


EDITORS' CHOICE