NIEUWSLG

LG komt met eerste Full LED 3D-tv


Redactie HiFi.nl | 12 juli 2010 | LG
LG introduceert de allereerste Full LED 3D-tv ter wereld: de LX9500 in de INFINIA-lijn van LG. Een 3D-film in de bioscoop is een intense ervaring. Met de LX9500 brengt LG die ervaring nu naar de huiskamer. Kijkers bevinden zich middenin de actie dankzij Full LED en TruMotion 400Hz-technologie.
 
Full LED staat voor een bijzonder hoge beeldhelderheid, scherpte-diepteweergave en contrast. Dit is mogelijk door het gebruik van 1.200 LED-lampjes (bij 55-inch beeldscherm) die verspreid zijn over de achterkant van het scherm. Dankzij TruMotion 400Hz-technologie worden ook ‘snelle beelden’ scherp weergegeven zonder vervaging. LG: "Door de combinatie van optimale beeldkwaliteit met 3D-technologie introduceert LG met de LX9500 een nieuwe dimensie in tv-kijken."3D-trend
LG speelt met de mogelijkheden van deze 3D-tv in op de razendsnel opkomende 3D-trend. Al ruim 36 procent van de Nederlanders heeft in de bioscoop ooit een 3D-film beleefd. Zo blijkt uit een uitgebreid onderzoek dat Multiscope* deed in opdracht van LG Electronics. Van de respondenten vond iets meer dan 81 procent het kijken naar een 3D-film een bijzondere ervaring. Ruim vijftig procent vond het bijzonder doordat het net lijkt alsof je middenin de film zit, en 31 procent van de respondenten vond de 3D-belevenis zo speciaal, omdat voor hun gevoel alle zintuigen werden aangesproken. Ongeveer de helft van alle respondenten zou thuis graag een 3D-ervaring willen beleven.
 
Stijlvol design
De LX9500 van LG heeft door de Full LED-Slim-technologie met een dikte van slechts 2,2 cm een veel slanker design dan conventionele Full LED-tv’s. De superdunne rand van zestien millimeter om het scherm zorgt ervoor dat de grenzen tussen 3D-belevenis en de woonkamer verdwijnen.
“Met de LX9500 leggen we de lat hoog voor de rest van de 3D-tv-producenten. Dit doen we door Full-LED te combineren met 3D. Daarnaast ondersteunt deze tv als eerste in de branche het Multi-Picture Format, het nieuwe 3D-fotoformat waarmee consumenten foto’s die zijn gemaakt met een 3D-fotocamera, kunnen afspelen”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics Benelux. “Samen met de 3D Blu-ray-speler, de LG BX580 en de 3D-brillen biedt LG een complete 3D home entertainment-oplossing. Hiermee kunnen mensen ook thuis 3D-films optimaal beleven.”


 
De LG 3D-bril is speciaal ontwikkeld om optimaal samen te werken met de LG LX9500. De 2 IR-sensoren zorgen voor optimale synchronisatie tussen shutter-bril en tv. De ‘viewing zone’ is met zeven meter extra groot en ook de grote kijkhoek van zestig graden zorgt voor een ongekende kijkervaring met de LG LX9500. Bovendien laadt de accu van de 3D-bril op in slechts 1,5 uur voor veertig uur kijkplezier. De LG 3D-brillen passen over de eigen bril en standaard worden twee stuks meegeleverd.
 
De LG Full LED 3D-tv en 3D Blu-ray-speler zijn in gelimiteerde oplage vanaf augustus 2010 in Nederland verkrijgbaar.
LX9500 Full LED 3D-tv in 47-inch voor 2.899 euro
LX9500 Full LED 3D-tv in 55-inch voor 3.599 euro
BX580 3D Blu-ray-speler voor 299 euro
 
Specificaties

  • 3D-tv (met shutter-bril – twee stuks meegeleverd)
  • Full LED-Slim met Spot Control (Local Dimming)
  • Full HD 1080p en TruMotion 400Hz
  • INFINIA-design: ultradun scherm (2,2 cm), 16 mm dunne rand, unilayer, unicolor
  • Infinite Sound, Clear Voice II
  • NetCast (Broadband TV)
  • Draadloze AV-link
  • DLNA-ready (met optionele DLNA-dongle)
  • USB 2.0 (HD DivX, MP3, JPEG play, MPO), HDMI 1.4
  • Intelligent Sensor (aanpassing aan omgevingslicht), Smart Energy Saving Plus, ECO Flower

 
*) Onderzoek uitgevoerd in mei 2010 door Multiscope in opdracht van LG Electronics onder vijfhonderd Nederlandse respondenten.


EDITORS' CHOICE