NIEUWSMarantz

Marantz SR7005 in augustus

Redactie HiFi.nl | 06 juli 2010 | Marantz

Het nieuwe vlaggenschip van Marantz, de AV-Receiver SR7005, biedt volledige compatibiliteit met 3D TV en HD Audio, bijna 1KW aan vermogen en een geïntegreerde media speler. Al deze technologie zit in een elegante behuizing voorzien van een klassiek rond Marantz display met daarin de traditionele Marantz ster.

Het audio `brein` van de SR7005 is de allerlaatste generatie 400HHz, 32-bit Sharc DSP van Analog Devices, welke met gemak gelijktijdig HD audio decodering en Audyssey MultEQ XT PRO ruimte equalisatie kan verwerken. Andere technologieën van Audyssey verwerkt in de SR7005 zijn onder andere DSX processing voor additionele speakers voor de front- en wide ruimte, Dynamic EQ voor het behoud van bass en rijk geluid, zelfs bij lage volumes en Dynamic Volume. Ook Dolby Pro Logic IIz behoort tot de indrukwekkende specificatielijst voor verbeterde en meer ruimtelijke verticale en horizontale geluidsvoortbrenging, aldus Marantz.Centraal staan de zes HDMI 1.4a ingangen waarvan er zich één bevindt aan de voorzijde verborgen achter het frontpaneel, waardoor de SR7005 volledig ‘futureproof’ is met spectaculaire 3D-ondersteuning op 1080p HD voor zowel film- als gameliefhebbers . De zes HDMI 1.4a ingangen en twee uitgangen bieden ook HDMI doorgang in standby-mode, Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control).

De geintegreerde digitale media streamt audio en foto’s in JPEG formaat, opgeslagen in het thuisnetwerk via een NAS-drive of PC. Nieuwe media is ook te bereiken via de iPod compatibele USB-ingang, en de RJ45 netwerk ingang waardoor vTuner Internet radio bereikt kan worden en de ondersteuning van online muziekservices zoals Napster. The Marantz M-XPort geeft verder nog ontvangst van Bluetooth signalen via de optionele RX101 Bluetooth ontvanger, verstuurd vanaf mobiele telefoons, PC’s en zelfs vanaf de iPod, iPhone en iPad.

`Klassieke` analoge signalen komen vanuit de ingebouwde FM-tuner, via analoge bronnen binnenkomend via de analoge ingangen of van de analoge ingang van de MM-phono voorversterker voor het afspelen van vinyl.

De kracht van de SR7005 zit in het current feedback versterkingscircuit met daarin verwerkt de Marantz eigen HDAM’s, een oversized transformator met zeer lage impedantie voor razendsnelle stroomvoorziening en speciaal voor Marantz ontworpen condensatoren en handgeselecteerde componenten.

Dit versterkingscircuit met ultra grote bandbreedte waarin de weerstand bij het current feedback punt heel laag wordt gehouden, zorgt voor een minimale faseverschuiving en is van origine ontworpen voor Super Audio CD signalen en is ideaal voor DTS-HD Master Audio en DolbyTrueHD.Voor de allerbeste audio is de SR7005 volgens Marantz voorzien van een gesegmenteerde versterkingsstructuur met aparte componenten voor elke audiosectie en omvangrijke interne afscherming van voorname componenten om de invloed van electrische straling te voorkomen. Verder is de SR7005 ook voorzien van de Pure Direct mode waarmee alle overbodige en niet gebruikte circuits en opties, zoals het display, kunnen worden uitgeschakeld.

Het resultaat van al deze technologie brengt een conservatief gemeten vermogen van 125W (8ohm) over alle 7 kanalen met een feilloos accurate tonale- en beeld balans, snelheid en dynamiek, aldus Marantz.

Zelfs wanneer de SR7005 in de standby stand staat voegt hij volgens Marantz stijl en attitude toe in elke (woon)kamer dankzij het elegante design met daarin het blauw verlichte ronde display. De volledig metalen behuizing met resonantie absoberende poten, elimineert elke vibratie die impact zou kunnen hebben op het audiosignaal. De SR7005 zal beschikbaar zijn vanaf augustus in het Zilver/Goud en Zwart.

MERK

EDITORS' CHOICE