NIEUWS

HNNY introduceert DF Solutions media servers

Redactie HiFi.nl | 02 juli 2010

De naam is alleszeggend: Digital Future Solutions, kortweg DF/Solutions en wat ze bieden laat zich eenvoudig omschrijven als media servers. Toch zouden we het merk hiermee tekort doen. Inmiddels heeft het bedrijf zich geschaard bij de top drie in dit segment van hoogwaardige media servers. De benadering is, volgens de importeur, er een van eenvoud. De producten van DF/Solutions zouden volgens de importeur eenvoudig te begrijpen, eenvoudig te bedienen en eenvoudig te installeren moeten zijn.Om te beginnen zijn de producten eenvoudig onder te verdelen in 2 groepen; Audio+Video Servers en Audio Servers. Laten we met de eerste groep beginnen. De basis voor iedere serieus netwerk waar full HD bestanden bekeken en beluisterd worden, wordt gevormd door de DF/Base. Deze Media Server beschikt standaard over een harde schijf van 1 terabyte voor de opslag van alle gangbare mediabestanden en tevens over een geïntegreerde Blu-ray speler. Indien 1TB niet genoeg is voor de muziek- of filmbibliotheek kijkt de DF/Base naar alle op het netwerk aangesloten harde schijven (NAS). Een theoretische capaciteit van tientallen terabytes wordt zo realiteit. Verder is de DF/Base uit te voeren met 2, 5, 9, 13 of zelfs 17 zones. Altijd met 1 hoofdzone full HD beeld en geluid en de overige zones analoog geluid. De geïntegreerde Blu-ray speler kan gebruikt worden om CD’s, DVD’s en Blu-ray discs mee af te spelen én om direct CD’s mee naar de harde schijf te rippen. Een groot gemak zit ‘m in de manier van bediening. DF Solutions heeft een eigen user-interface gemaakt die in staat is enorme bibliotheken in drie dimensies op het scherm te visualiseren. Of het nu gaat om muziek of film, geheel automatisch haalt de DF/Base metadata van het internet en presenteert deze op unieke wijze aan de gebruiker. Op alle soorten manieren kan de data voorts doorzocht worden en wordt achtergrondinformatie beschikbaar gemaakt. Naast het feit dat de DF/Base communiceert met vele smartremotes zoals de Philips Pronto, AMX of Crestron zijn er speciale apps beschikbaar waarmee zowel audio als video zones onafhankelijk van elkaar met een iPhone, iPod Touch of iPad bediend kunnen worden. Tot zover de mogelijkheden van een stand-alone DF/Base. Voor wie beeld én geluid in meerdere ruimtes verlangt is er de DF/Link. Deze slave unit maakt gebruik van dezelfde voordelen en techniek van de DF/Base. Deze uitbreiding op de DF/Base is zeer compact vormgegeven en fluisterstil in werking. Kort gezegd zorgt deze unit ervoor dat in iedere extra kamer met een netwerkaansluiting naar content kan worden gekeken of geluisterd die zich op de schijf van de DF/Base bevindt of op één van de aangesloten netwerkschijven. Optioneel is de DF/Link eveneens uit te voeren met een geïntegreerde Blu-ray speler. Tot 9 DF/Links kunnen tegelijk in een netwerk met een DF/Base communiceren.

Rest de laatste groep; de DF/Sonix Audio Server. Dit ultracompacte apparaat kan standaard 3 zones van hoogwaardig geluid voorzien. Via de CD speler kan direct content naar de interne harde schijf met een capaciteit van 320GB geript worden. Middels dezelfde unieke user-interface kan nu de audio data bekeken worden. Zelfs op een display via de HDMI uitgang indien het scherm van de iPhone te klein is. Achtergrondinformatie en coverart worden volautomatisch van het internet gehaald en in drie dimensies inzichtelijk gemaakt. Onafhankelijk en tegelijkertijd in drie ruimtes te bedienen.

Met deze drie media servers heeft DF/Solutions een compleet pakket van oplossingen voor het verdelen van beeld en geluid door het hele huis. De kwaliteitwinst wordt voornamelijk gehaald door de focus op de elektronica en de unieke, eigen bedieningssoftware. Het gebruik van standaard onderdelen voor netwerkopslag en de grote compatibiliteit met standaard smartremotes zorgt voor een grote kostenbesparende factor in de totale setup.

Vanaf nu beschikbaar bij de betere hifispeciaalzaak. Kijk voor meer informatie op de site van de importeur www.hnny.nl


EDITORS' CHOICE