NIEUWSImerge

Moederbedrijf stopt met Imerge

Redactie HiFi.nl | 24 juni 2010 | Imerge

Onderhandelingen over management buy-out nog in volle gang

Op 21 juni werd middels een brief van Imerge CEO Cameron Wade aan alle zakelijke relaties bekend dat Nortek, het moederbedrijf van Imerge, de activiteiten rond het merk met onmiddellijke ingang volledig stillegt. Het management probeert op dit moment middels een buy-out het bedrijf over te nemen.

Imerge is een van de pioniers op het gebied van multimedia servers, en staat in de markt hoog aangeschreven. In 2005 werd het bedrijf overgenomen door Nortek, en sindsdien groeide het merk gestaag. Begin dit jaar kwam Imerge nog op de markt met een nieuwe server, de XiVA muziekwinkel en Blu-ray streaming.De berichtgeving rond het nieuws is nog vrij summier. Vandaar dat HiFi.nl navraag deed bij de Nederlandse importeur Viertron. Directeur Marijn Nederlof vertelt dat Imerge ongeveer vier weken geleden al door Nortek 'in de etalage' werd gezet. “Op dat moment dienden het management en de werknemers van het bedrijf zich aan als overnamekandidaat. Die onderhandelingen zijn in een stroomversnelling gekomen na de openbare mededeling van Cameron Wade.”

Nederlof benadrukt dat er op dit moment nog geen reden tot ongerustheid is. “Dat Nortek stopt met Imerge is een feit, maar zo lang de onderhandelingen over de management buy-out lopen kan het nog alle kanten uit.”

Zodra er meer nieuws bekend is zal HiFi.nl daarvan melding maken.

EDITORS' CHOICE