NIEUWS

Metrum Acoustics NOS mini DAC

Redactie HiFi.nl | 21 juni 2010

De NOS mini DAC van Metrum Acoustics is een digitaal naar analoog converter. Er wordt geen processing toegepast om het signaal te bewerken, zoals upsampling en bitconversie, maar er wordt een non oversampling DAC toegepast die eigenlijk niet voor audio werd ontworpen.

Genoemde converters worden toegepast in de proces industrie en combineren een hoge samplingrate (max 30 Mhz) met zeer hoge precisie. Eén en ander vertaalt zich in snelle stijgtijden. Maar belangrijker, de totale afwezigheid van`pre en post echo’s` zoals dit bij veel upsampling ontwerpen terug te vinden is.Los van het feit dat het impulsgedrag zichtbaar en meettechnisch superieur is, blijkt dit vooral uit het gehoormatige aspect. Vooral kleine details en impulsen worden met nauwkeurigheid weergegeven. Focusering en plaatsing zijn in deze prijsklasse ongehoord, maar valt tevens het diepe stereobeeld op.

De klank van deze DAC kan volgens Metrum Acoustics omschreven worden als analoog.  Artefacten, zoals die voorkomen bij de oude converters, worden met deze omzetters naar een veel lager niveau gebracht en is een analoog doorlaatfilter feitelijk niet meer nodig.

De NOS mini DAC kan op veel plaatsen worden ingezet, zoals upgrading van CD-spelers, music servers, televisie, decoders enz. Hij is vanaf september/oktober 2010 leverbaar als duo dac van 195 euro (Ă©Ă©n dac per kanaal) of quad dac van 295 euro (twee dacs per kanaal).

Meer informatie is te vinden op de website van Metrum Acoustics. 

EDITORS' CHOICE