NIEUWS

Luxe heruitgave van Oldfield`s Ommadawn

Max Delissen | 16 juni 2010

Ommadawn is het derde album van Mike Oldfield. Een prachtig, grotendeels instrumentaal opus dat net als voorgangers Tubular Bells en Hergest Ridge bestaat uit een briljante mengeling van klassiek, folk en rock. Allerlei muzikale thema`s dwarrelen om de luisteraar heen. Soms keren ze terug in een ander arrangement, soms blijven het schetsen. Het geheel maakt ondanks de vele muzikale vergezichten overigens toch een sterk samenhangende indruk.

Deze Deluxe Edition bevat niet alleen een door Oldfield geheel opnieuw gemixte en geremasterde uitvoering, maar ook interessante bonustracks. Het alleen als single uitgebrachte volksdeuntje In Dulce Jubilo was een enorme hit, en zal dus wel bij iedereen bekend zijn. Leuker zijn daarom de toevoegingen van de tracks First Excursion en Argiers, die hier voor het eerst sinds hun debuut op de verzamelaar Boxed uit 1989 weer op cd te horen zijn. Een ander vrolijk deuntje (Portsmouth) besluit de eerste disc.
 
Disc twee bevat de geremasterde versie van de oorspronkelijk mix uit 1975. Het is leuk om de twee mixen te vergelijken en te constateren hoeveel er in 35 jaar gebeurd is op het gebied van opnametechniek. Wat de bonusdisc overigens pas echt interessant maakt is de toevoeging van de verloren gewaande demoversie van de track Ommadawn uit 1975.
 
Als kers op de slagroom vinden we tenslotte ook nog een DVD in deze set met daarop een gloednieuwe 5.1 audiomix van het oorspronkelijke album, en twee promoclips van de nummers In Dulce Jubilo en Portsmouth.

Dit album is ook te koop in de shop van Muziek.nl.
 

EDITORS' CHOICE