NIEUWSDenon

Stereolijn Denon compleet

Redactie HiFi.nl | 11 juni 2010 | Denon

Denon heeft twee nieuwe stereo componenten onthult; de PMA-1510AE geïntegreerde versterker heeft een nieuw ontwikkelde constructie met geselecteerde onderdelen voor de beste geluidskwaliteit. Zijn partner CD/Super Audio CD speler DCD-1510AE kreeg technologieën om te garanderen dat het geluid van verschillende bronnen natuurgetrouw kan worden weergegeven.

De PMA-1510AE is begiftigd met de Simple & Straight UHC (Ultra High Current)-MOS Single Push-pull versterkerschakeling. Deze technologie elimineert afwijkingen in de versterkerschakeling en reproduceert het volledige hoorbare bereik. Versterker constructie, de basis van expressief geluid, is eveneens opnieuw ontworpen om een nadruk te leggen op lage specifieke zwaartekracht en meer directe aarding. Muzikale expressie van ongekende klasse is bereikt met dezelfde 27-mm motorgestuurde volumeregelaar die ook gebruikt is in de onlangs geïntroduceerde topklasse PMA-2010AE. De PMA-1510AE heeft meer technologieën geërfd van zijn grotere broer zoals de Leakage-Cancelling-Mounted dubbele transformators om het lekken van magnetische flux te minimaliseren die de geluidskwaliteit zou kunnen verslechteren. De nieuwkomer is uitgerust met een Power Amp Direct modus om stereo geluid van hoge kwaliteit te leveren in een AV-systeem door gebruik te maken van uitsluitend de eindversterkers van de PMA-1510AE. Daarbij minimaliseert het zeer lage standby-verbruik van ongeveer 0.1W samen met een ECO mode met automatische uitschakeling wanneer inactief het effect op het milieu.

Om een goede weergavekwaliteit en een accurate uitlezing van alle ondersteunde discs (inclusief Super Audio CD) te kunnen bieden is de DCD-1510AE uitgerust met een verbeterd DENON S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) loopwerkmechanisme. De nieuwe Master Clock minimaliseert zowel jitter als ruis en zorgt voor een helder geluidsbeeld. In aanvulling op de ondersteuning voor CD’s, Super Audio CD’s en CD-R/RW (MP3, WMA bestanden) heeft de DCD-1510AE een USB-aansluiting op het frontpaneel voor het aansluiten van iPod/iPhone of USB-geheugen en het digitaal weergeven van muziekbestanden van deze apparaten. De DCD-1510AE heeft dezelfde milieuvriendelijke features als de PMA-1510AE.

Beide componeneten worden geleverd met een afstandsbediening. De PMA-1510AE en DCD-1510AE zijn leverbaar in Premium Silver en zwart voor een geadviseerde verkoopprijs van 999 euro per component.

MERK

EDITORS' CHOICE