NIEUWS

De 100 beste Blu-ray`s

Redactie HiFi.nl | 07 juni 2010
Pas vier jaar geleden verschenen de eerste Blu-ray schijfjes op de markt. De strijd met HD-DVD woedde toen nog hevig, en de wereld (vooral de consument) hield de adem in.

Dat Blu-ray als overwinnaar uit die strijd tevoorschijn kwam is inmiddels voor de meeste mensen een achterliggend gegeven. We weten niet beter meer als we in de entertainmentshop een filmpje scoren. Het marktaandeel van Blu-ray stijgt, zeker met de komst van 3D-HD content in het verschiet, nog flink. En de aanhoudende prijsverlagingen van spelers en schijfjes hebben ook een positieve invloed.


 
En nu Blu-ray inmiddels wel als gearriveerd mag worden beschouwd beginnen er ook leuke lijstjes op internet te verschijnen. Het Amerikaanse online magazine Hometheatermag.com publiceerde onlangs een lijst van de 100 beste Blu-rays, onderverdeeld in criteria als Beste beeldkwaliteit Animatie, Beste Concertregistratie, Beste Geluid en Beste Restauratie. De uitkomsten zijn, zoals altijd, volkomen aan smaak onderhevig. Maar de argumentaties zijn goed, en de gekozen films zijn hoe dan ook de moeite van het bekijken waard.
 
Neem eens een kijkje.

EDITORS' CHOICE