NIEUWSPioneer

Nieuwe Pioneer HD Homecinemasystemen


Redactie HiFi.nl | 01 juni 2010 | Pioneer

(ingezonden mededeling)

Pioneer introduceert drie nieuwe Blu-ray Disc Homecinemasystemen met veel mogelijkheden. De systemen bieden 1080p hoogwaardige HD videokwaliteit en beschikken over een aantal aansluitingsmogelijkheden, waaronder USB, iPod/iPhone, bluetotth en DLNA, zodat er gebruik gemaakt kan worden van verscheidene formaten en van meerdere bronnen.

De flexibiliteit blijkt ook uit de systeemconfiguratie: de twee 5.1 kanaals- en één 2.1-kanaals BD-systemen zijn uitgerust met een dunne 'free layout' subwoofer en verschillende opties voor de luidsprekers.
 
Het ontwerp wordt nog geaccentueerd door het gebruik van een witte verlichting voor het beeldscherm en de indeling van het frontpaneel. Op dat frontpaneel vindt u alleen een volumeknop met een witte verlichting rondom. De andere belangrijke bedieningselementen kregen een plaats op de bovenzijde van het apparaat.


Foto: Pioneer BCS-FS505

De resolutie van 1080p met 24 beelden per seconde wordt nog aangevuld met 12-bit HDMI Deep Colour-ondersteuning. U kunt ook kiezen uit een hele reeks surround sound-formaten, waaronder Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio Essential.
 
De systemen kregen een ‘Works with iPhone’-certificatie, waardoor ze standaard iPods en iPhones ondersteunen. Ze spelen ook iPod videobeelden af. In de doos vindt u verder nog een specifieke cradle.  DivX, DivX HD en MKV zijn slechts enkele van de videoformaten die worden ondersteund vanaf USB, disks en via DLNA.
 
De BCS-707 (699 euro), de BCS-303 (549 euro) en de BCS-FS505 (549 euro) zullen vanaf juli 2010 in het detailhandelnetwerk van Pioneer verkrijgbaar zijn.

EDITORS' CHOICE