NIEUWSLoewe

Nieuwe Loewe Individual-TV en Rack


Redactie HiFi.nl | 28 mei 2010 | Loewe

(ingezonden mededeling)

Met de nieuwe Individual breidt Loewe zijn formule verder uit: kleur, vormen, beeldschermformaten, soundopties, opstellingsvarianten, multimedia, integratie in de ruimte en technische uitrusting. De televisietoestellijn Individual met vier beeldschermklassen in de beeldschermformaten 32, 40, 46 en 55 inch zijn allen voorzien van LEDbacklight. Flexibiliteit en individualiteit staan centraal in het concept.

De Individual is verkrijgbaar in twee designvarianten naar keuze. De Compose met contrastfilterscherm of als Selection met Hoogglans-frontlijst. De Compose-variant met een beelddiagonaal vanaf 40 inch biedt door backlight-besturing 400Hz een unieke bewegingsscherpte. De bioscoopfilmweergave 24p maakt de weergave van Blu-ray-discs mogelijk. Het toestel is klaar voor de toekomst dankzij het geïntegreerde CI+ slot, dat de HDTVontvangst van gecodeerde zenders mogelijk maakt. Het geluid wordt verzorgd door een van de vele audiosystemen waaruit kan worden gekozen. Zo zijn er voor iedere wens individuele concepten verkrijgbaar van 2.1, 3.1, 5.1 tot zelfs digitaal 7.1-bioscoopgeluid met de nieuwe Loewe Sound Projector.

Optioneel WLAN – standaard bij Compose – maakt de toegang tot online content mogelijk. Dankzij de nieuwe media-knop op de afstandsbediening heeft men toegang tot alle soorten multimedia via de Loewe MediaPortal. Met Loewe MediaHome kunnen beeld, muziek en video’s van USB of een netwerk worden afgespeeld en met MediaNet kan internetcontent zoals internetradio, internetvideo‘s of Web-TV op de Loewe Individual worden afgespeeld.

De tweekanaalsvarianten van de Individual-TV zijn uitgerust met de geïntegreerde hardeschijfrecorder Loewe DR+. De opslagcapaciteit van 250 GB biedt plaats voor HD-opnames. De Loewe DR+ is volledig compatibel met het mobiele opslagarchief MovieVision DR+, waarmee gearchiveerde opnames in HD-kwaliteit voor iedere geschikte Loewe-televisie met USB-aansluiting kunnen worden meegenomen of gearchiveerd.

De nieuwe LCD-televisies zullen als volgt verkrijgbaar zijn: de Loewe Individual in 40 en 46 inch vanaf eind mei, in 55 inch vanaf juli en in 32 inch vanaf augustus.


Foto: Loewe Individual System

Als aanvulling op de nieuwe Individual LCD-TV biedt Loewe met de uitbreiding van de Individual Rack-lijn een designmeubel dat is afgestemd op de Loewe-productportfolio. De nieuwe Rack-varianten zijn voorzien op de integratie van een centerspeaker of de Loewe Sound Projector. De noodzakelijke kabels kunnen
worden weggewerkt in het Rack.

Door een aanraking van de frontafsluiting wordt een klep over de gehele breedte (110 cm) van het meubel geopend. De subwoofer bevindt zich in het rechterdeel en in de linkse vakken kan randapparatuur zoals bijv. de Loewe Audiovision en de Loewe BluTech Vision Interactive worden ondergebracht. Het oppervlakte van het meubel is veredeld met een in 3 lagen aangebrachte hoogwaardige lak en is met de hand op hoogglans gebracht.

De Individual Rack 165.45 biedt achter de onderste frontklep, die zich uitstrekt over de volledige breedte van het meubel (165 cm), de Loewe Individual Sound Projector in de uitvoering 165.45 SP. Bij de 165.45 CS kan de Individual Sound Centerspeaker achter de bovenste frontklep worden geplaatst. Een stoffen bespanning van de desbetreffende frontklep maakt daarbij een ongehinderde verspreiding van het geluid mogelijk. Samen met de Loewe audio-installatie en de Loewe Blu-ray player zijn op deze manier de belangrijkste bronnen en soundcomponenten van het Home Cinema-systeem op ondergebracht. Er is ook gedacht aan een
opbergplaats voor de afstandsbediening: die kan in het 165.45 SP Rack worden opgeborgen in een lade.

De nieuwe rack-varianten zijn allen in de kleuren Chroom Cilver, Zwart Hoogglans en Wit Hoogglans vanaf mei verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE