NIEUWSArcam

Arcam introduceert Solo Neo

Redactie HiFi.nl | 27 mei 2010 | Arcam
Toen Arcam in 2004 het Solo Music System introduceerde, gaf het bedrijf het startschot voor een geheel nieuwe generatie van hoogwaardige alles-in-een muzieksystemen.

Met de Solo Neo neemt Arcam opnieuw het voortouw. De Neo, opvolger van de Solo Music, beschikt natuurlijk over alle features die zijn voorganger tot zo`n succes maakten. Belangrijkste verschil is dat de Neo ook een volwaardige netwerkspeler is: het toestel biedt de mogelijkheid om – naar keuze bedraad of draadloos – internetradio te ontvangen en kan daarnaast op pc`s of NAS-schijven opgeslagen muziek weergeven (WAV, MP3, WMA, FLAC)! Dat de Neo met deze essentiële uitbreiding eenvoudig te bedienen is, spreekt voor zich.


 
Ook in klankmatig opzicht is de Neo gegroeid. Het allesbepalende voedingscircuit is nog stabieler en de versterkerschakeling werd door de Arcam ingenieurs met dezelfde precisie getuned als de versterkers uit de FMJ lijn. Verder biedt de Neo de van de Music bekende tuner, een cd-speler, een usb-poort voor weergave van bestanden op usb-stick of een externe drive, en een duplex RS232-aansluiting waarmee trackinformatie van een via de nieuwe irDock aangesloten iPod of iPhone op het display weer te geven is. De versterker doet het natuurlijk uitstekend met de op het Solo Systeem ontworpen Muso luidsprekers, maar stuurt ook moeiteloos meer vermogen eisende speakersystemen aan.
 
De adviesprijs van de Arcam Solo Neo is 1699 euro.
 
MERK

EDITORS' CHOICE