NIEUWSSonos

High End 2010: Sonos S5 voor stereo

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2010 | Sonos
Sonos kondigt op de High End een belangrijke software-update voor de Zoneplayer S5 aan, waarmee twee S5-en samen een stereosysteem kunnen vormen.
De S5 is natuurlijk al stereo, maar omdat de luidsprekers relatief dicht bij elkaar zijn geplaatst is er natuurlijk geen stereo- en dieptebeeld zoals men dat met losse luidsprekers kan bereiken.


 
De software update geeft de mogelijkheid om twee S5-endraadloos met elkaar te verbinden, en ieder in mono te schakelen, waarbij de links geplaatste alleen het linkerkanaal van de muziek weergeeft, en de rechts geplaatste het rechterkanaal.
 
Omdat Sonos geen mededelingen doet over het vermogen van de ingebouwde versterkers dachten we via een sluwe truc een onthulling van de vertegenwoordiger van het merk te kunnen lospeuteren over de toename van het vermogen in de mono-modus. Maar daar was blijkbaar op gerekend, want het antwoord naar het beschikbare vermogen bij deze nieuwe toepassing was als vanouds: "meer dan voldoende", wat in de praktijk uitstekend blijkt te kloppen.

EDITORS' CHOICE