NIEUWSPioneer

Pioneer lanceert nieuwe iPod-luidsprekers

(ingezonden mededeling)

Vorig jaar lanceerde Pioneer zijn eerste iPod-luidsprekers met de XW NAS5 en de XW-NAS3. Dit jaar breidt het merk zijn aanbod uit met drie nieuwe systemen. De XW-NAC3, XW-NAC1 en de XW-NAV1.

XW-NAC3 en XW-NAC1
De XW-NAC3 en XW-NAC1 zijn ontwikkeld om van twee muziekbibliotheken te genieten. Ze beschikken over de functie ‘SHUFFLE²’ die het mogelijk maakt om af te wisselen tussen tracks van beide spelers die worden gemixt tot non-stopmuziek. Wie snel door de tracks van een of beide toestellen wil bladeren, drukt gewoon op de toets Hi-Lite Scan: er volgt dan een 10 seconden durende preview van alle tracks op een of beide aangesloten iPods/iPhones.

Met de geïntegreerde Bluetooth-functionaliteit zijn beide toestellen klaar voor draadloze ontvangst van muziekbestanden van Bluetooth-compatibele toestellen. Kwaliteitsproblemen als gevolg van de transmissie worden geëlimineerd met de Sound Retriever AIR, een kwaliteitsverbeterende technologie, die specifiek is ontworpen voor Bluetooth. Ze herstelt de klankdruk en dichtheid die tijdens de Bluetooth-compressie verloren gingen en onderdrukt geluiden veroorzaakt door de transmissie.

Het model XW-NAC3 biedt bovendien internetconnectiviteit via een LAN-interface en is DLNA-certified. Wanneer het toestel is verbonden met een thuisnetwerk met internettoegang kan de gebruiker ook genieten van internetradio of muziek afspelen van DLNA-compatibele thuisservers of pc’s. Bovenop de eenheid is een USB-ingang om USB-opslagtoestellen aan te sluiten om MP3-, WMA-, AAC-, WAV- en FLAC-bestanden af te spelen. Ook beschikt het over een klok en timer met wek- en sleep-functie.


Foto: Pioneer XW-NAC3-R

XW-NAV1
Voor muziek- en filmliefhebbers die het comfort van een all-in-one systeem zoeken, creëerde Pioneer de gestroomlijnde, stijlvolle XW-NAV1 mediaplayer. Hij heeft een dock voor iPod/iPhone, evenals een FM tuner en cd-/dvd-speler. In combinatie met een televisie vormt de XW-NAV1 een compact home-entertainmentsysteem, geschikt voor elke kamer in het huis.

Met een HDMI-uitgang voor dvd biedt deze multimediaconsole volgens de fabrikant een hoogstaande videokwaliteit, evenals een uitstekende audio door middel van twee ‘Full Range’ luidsprekers met Passieve Radiatoren. De geavanceerde HDMI-upscaling geeft dvd’s een nieuwe dimensie door het detailniveau van 1080p te creëren. Video opgeslagen op of gestreamd vanaf de iPod kan op een televisie worden bekeken dankzij een composietvideo-uitgang achterop de XW-NAV1.

De iPod-luidsprekersystemen XW-NAC3 en XW-NAC1 zijn beschikbaar vanaf juni 2010 en in juli volgt de XW-NAV1.

Gemiddeld vastgestelde verkoopprijzen :
XW-NAC1 : 249 euro
XW-NAC3 : 349 euro
XW-NAV1 : 249 euro


EDITORS' CHOICE