NIEUWS

Cassettebandje of MP3 speler?

Redactie HiFi.nl | 02 mei 2010
(Gezien op internet)

Hoewel je het van zo'n verouderd (analoog) systeem eigenlijk niet zou verwachten zijn er nog steeds cassettebandjes te koop. Ze worden zelfs gebruikt om (gelimiteerde) muziekreleases op uit te brengen.

Dat moet het electronische muziekduo Dadahack hebben geïnspireerd toen ze de TAP3 mp3-speler lieten maken ter promotie van hun gelijknamige debuutalbum. Dit geinige apparaatje ziet er niet alleen uit als een cassettebandje, je kunt hem zelfs in een cassettedeck stoppen en er muziek van afdraaien.


 
Uploaden van muziek doe je via een mini-USB verbinding, die tegelijkertijd de Li-Ion batterij oplaadt. Luisteren doe je via een hoofdtelefoon of via een cassettedeck. Standaard is de TAP3 voorzien van een 2Gb SD geheugenkaart.
 
De knalrode TAP3 wordt met de hand voorzien van een gele streep, de verpakking is bedrukt en met de hand in elkaar gezet, en is bovendien van 100% gerecycled polypropyleen gemaakt.
 
De oplage is gelimiteerd tot 500 stuks. De TAP3 kost slechts 25 pond, en wordt op afroep gemaakt en genummerd. Voor 7 pond extra kun je het album van Dadahack online aanschaffen.

EDITORS' CHOICE