NIEUWSSamsung

Samenwerking SES ASTRA en Samsung


Redactie HiFi.nl | 29 april 2010 | Samsung

(ingezonden mededeling)

Satellietbedrijf SES ASTRA en Samsung Electronics hebben vandaag aangekondigd samen te werken bij de promotie van 3D televisie. Volgens de overeenkomst zal Samsung SES ASTRA ondersteunen met 3D-progamma`s voor het nieuwe 3D demokanaal dat op 4 mei 2010 zal worden gelanceerd.

Het demokanaal zal free-to-air worden uitgezonden via ASTRA 23.5 graden Oost en is bedoeld als promotiekanaal in winkels waar 3D televisies worden verkocht. De 3D televisies van Samsung over een ingebouwde satellietontvanger beschikken.

"Het nieuwe ASTRA 3D demokanaal laat de grote voordelen van de satelliet zien bij hoogwaardige uitzendingen van 3D televisie en de leidende rol van SES ASTRA bij het stimuleren van innovaties op het gebied van omroeptechnologie. We zijn trots op de samenwerking met Samsung en we zijn er van overtuigd dat 3D televisie de nieuwe driver gaat worden voor de home entertainment markt," aldus Ferdinand Kayser, President en CEO van SES ASTRA.

Foto: Samsung en SES ASTRA

"Als eerste fabrikant die 3D TV naar de consumentenmarkt brengt, bevindt Samsung zich in de voorhoede van 3D-innovatie. Door de samenwerking met SES ASTRA, kan Samsung ook als eerste live gestreamde 3D-content tonen via dit gratis promotiekanaal. Op deze manier kunnen we de volledige capaciteit van de innovatie in 3D-technologie demonstreren. De content die wij leveren aan het 3D demokanaal van ASTRA zal de consument helpen om het ware potentieel van de 3D TV-ervaring te beleven," aldus SH Shin, President en CEO van Samsung Electronics Europe.

De lancering van ASTRA`s 3D demokanaal zal op 4 mei plaatsvinden tijdens de ANGA kabel- en satellietbeurs in Keulen, Duitsland.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »