NIEUWSDenon

Nieuw: Denon AVR-1611

Redactie HiFi.nl | 29 april 2010 | Denon

(ingezonden mededeling)

Denon heeft gisteren het eerste model uit haar nieuwe lijn audio/video receivers aangekondigd. De 5-kanaals AVR-1611 is geboren uit haar voorganger, maar biedt betere prestaties voor dezelfde prijs.

Deze nieuwkomer is uitgerust met zowel Full 3D video aansluitingen als 3D surround opties. Ook is deze voorzien van alle AV-receiver mogelijkheden, inclusief HDMI concersie, On-Sreen Displays en eenvoudige bediening.

Tot de verbeteringen voor alle nieuwe DENON receivers behoren de HDMI v-1.4a Repeater ingangen met 3D (alle gemandateerde formaten), Audio Return Channel (ARC) en CEC (Consumer Electronics Control). De AVR-1611 ondersteunt  niet alleen Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio en andere HD Audio formaten, maar ook Dolby Pro Logic IIz voor verticale- en horizontale ruimtelijke prestaties aan de voorzijde.

Aanvullend op het gebruikersgemak is de nieuwkomer voorzien van analoog-naar-HDMI conversie en ondersteuning van één-kabel HDMI verbindingen inclusief de nieuwe Audio Return Channel optie. Tot nu toe had men een optisch- of coaxiaal digitale kabel nodig van de TV naar de AV-receiver om van TV-surround geluid te kunnen genieten. De nieuwe DENON lijn ondersteunt ARC functionaliteit voor totaal gebruikersgemak (let wel: de TV moet eveneens ARC ondersteunen).

Vanaf juni zijn is deze nieuwe DENON receiver uitsluitend in de kleur zwart leverbaar

MERK

EDITORS' CHOICE