NIEUWSSony

Uitbreiding carfi-systemen Sony

Redactie HiFi.nl | 27 april 2010 | Sony | Importeur: Sony Nederland

(ingezonden mededeling)

Sony voegt twee nieuwe digitale muzieksystemen voor in de auto toe aan de Xplod-serie. De DSX-S300BTX en de DSX-S200X- muzieksystemen bevatten twee usb-ingangen en interne opslagcapaciteit. De systemen bieden aansluitingsmogelijkheden voor externe digitale muziekspelers als de Walkman en iPod. De audiosystemen fungeren op die manier als iPod-dock voor in de auto.

Beide muzieksystemen beschikken over een Tune Tray die draagbare muziekspelers eenvoudig aansluit op het muzieksysteem in de auto en een veilige en nette opbergplek biedt. De Tune Tray bevindt zich achter het front-paneel, dat naar beneden klapt zodat tot de Walkman en iPod of iPhone hierin is op te bergen. Het beeldscherm is uitgebreid van twee naar vier beeldlijnen en biedt meer ruimte voor informatie en benadert het uiterlijk van een digitale muziekspeler.

Foto: Sony DSX-S300BTX

Met de toevoeging van zoektechnologieën van Sony zoals SenseMe, ZAPPIN en Quick-BrowZer wordt het doorzoeken van de muziekcollectie vergemakkelijkt. SensMe creëert net als bij de Walkman en VAIO-laptops verschillende afspeellijsten op basis van een bepaalde gemoedstoestand. Met Zappin speelt de speler meteen de intro’s van nummers af, zodat snel het juiste liedje te kiezen is. Quick-BrowZer biedt de mogelijkheid om te zoeken op artiest, album, genre, afspeellijst, mapjes en bestanden.

Advanced Sound Engine is de Sony technologie voor het geluid in de auto. Het systeem heeft EQ7, Listening Position (Time Alignment), DM+ Advanced, Rear Bass Enhancer en Dynamic Loudness.

De DSX-S300BTX beschikt over Bluetooth. Hierdoor is muziek draadloos te streamen of zijn tot 500 telefoonnummers te synchroniseren met het interne geheugen. Via het display van de DSX-S300BTX is het mogelijk nummers te zoeken en te bellen. Via Bluetooth is muziek ook draadloos te streamen.

De Sony DSX-S300BTX en de DSX-S200X zijn verkrijgbaar vanaf augustus 2010. De adviesprijzen bedragen 280 euro voor de DSX-S300BTX en 200 euro voor de DSX-S200X.

 

EDITORS' CHOICE