NIEUWSRotel

Rotel gaat online streaming aanbieden


Redactie HiFi.nl | 07 april 2010 | Rotel

Rotel is een samenwerking aangegaan met de online muziekwinkel AUPEO! voor het leveren van hoogwaardige audiostreaming.

AUPEO! biedt streaming muziek aan in de VS, Azië en Europa. Rotel gaat AUPEO! aanbieden in combinatie met `web-enabled` apparatuur die geïntegreerde audiostreaming heeft. Deze nieuwe apparatuur zal naar verwachting komende zomer op de markt komen.
 
 
Volgens Rotel kunnen gebruikers kiezen uit meer dan 80 radiostations, en kunnen ze persoonlijke selecties maken op basis van artiest, gemoedstoestand en andere voorkeuren. AUPEO! slaat deze informatie op en maakt op basis hiervan een muziekprofiel dat er voor zorgt dat de dienst steeds nauwkeuriger aan je voorkeur wordt aangepast.
 
Er is een gratis Basic Service die streamt in 128 kbps, maar er is ook een Premium Package met een bitsnelheid van 320 kbps. De prijs voor die dienst is normaal gesproken 4,95 dollar per maand, maar er is sprake van dat Rotel klanten (in elk geval voor een bepaalde tijd) gratis gebruik kunnen maken van deze betere kwaliteit als ze een `web-enabled` apparaat aanschaffen.
 

De keuze voor AUPEO! ligt volgens Rotel`s Mike Bartlett voor de hand. "Hoewel er in de VS een aantal van deze internet radio services bestaan is de doorgifte van hun signaal contractueel beperkt tot de VS. Met AUPEO! vergroten we dat bereik naar klanten in Azië en Europa."
MERK

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »