NIEUWSMarmitek

Infrarood extender van Marmitek

Redactie HiFi.nl | 30 maart 2010 | Marmitek

(Ingezonden mededeling)

Marmitek, de specialist op het gebied van infraroodverlenging introduceert het “IR Control Pro System”! Hiermee kunnen alle A/V bronnen (zoals blu-ray speler, satellietontvanger, settop box, audio-installatie enz) gewoon uit het zicht geplaatst worden (bv. in een gesloten A/V meubel of andere ruimte) en op afstand bediend worden met iedere afstandsbediening!

Het “IR Control Pro System™” is een professioneel, modulair systeem dat infraroodverlenging onzichtbaar maakt doordat de IR systeem module uit het zicht te monteren is. De klant kan kiezen tussen inbouw, opbouw of table top ontvangers, met breedband of dualband technologie. Of het nu gaat om het aansturen van 1 of 8 A/V bronnen, met blinking, non blinking LEDs of blasters, voor iedere situatie biedt het IR Control Pro System een passende oplossing. Door een overzichtelijke keuzewijzer is een maatwerkoplossing bestellen nu eenvoudiger dan ooit. Dit systeem wordt niet rechtstreeks aan de eindgebruiker aangeboden. Het zal via installateurs of gespecialiseerde resellers worden aangeboden. Een set is samen te stellen vanaf 107,95 euro (consumentenprijs inclusief BTW, bediening van 1 apparaat)

Dualband technologie

Binnen de Marmitek IR Control-lijn kunt u kiezen voor de hoogwaardige dualband technologie. Bij standaard (breedband) IR ontvangst kan het incidenteel voorkomen dat bij plaatsing van de IR-ontvanger rekening dient te worden gehouden met het vermijden van invallend zonlicht. Ook zien we een ontwikkeling dat er in toenemende mate TV’s op de markt komen die extreem veel infrarood licht uitstralen, waarmee een goede IR ontvangst verstoord kan worden. Bij de hoogwaardige dualband technologie is deze verstoring niet mogelijk.

Hoe werkt het?

De installateur monteert de IR systeem module in, onder of achter het A/V meubel. De IR ontvanger plaatst hij in het zicht van de afstandsbediening (meerdere aan te sluiten voor bediening vanuit verschillende ruimtes). Vervolgens sluit hij de A/V apparatuur aan. Hij plakt de IR LED’s op de infrarood vensters van de A/V bronnen of de IR Blasters aan de binnenkant van het A/V meubel. Vervolgens zijn de A/V bronnen te bedienen zoals de klant gewend is. Het IR Control Pro System™ werkt met vrijwel alle A/V bronnen die voorzien zijn van een infrarood venster (m.u.v. bijvoorbeeld B&O, welke op een sterk afwijkende frequentieband werkt).

Als soortgelijke kant en klare oplossing die zonder advies en installatie geleverd kan worden biedt Marmitek al wat langer de succesvolle IR Control8 set. Deze kost 99,95 euro inclusief BTW.

Meer informatie en verkoopadressen kunt u hier vinden.

MERK

EDITORS' CHOICE