NIEUWSMorel

Morel distributie naar Robytone

Redactie HiFi.nl | 15 maart 2010 | Morel

(Ingezonden mededeling)

Morel, de bekende Israëlische producent van high-end luidsprekers heeft Robytone aangewezen tot hun home-audio distributeur voor de Benelux en Duitsland.

De heer Mordechai richtte, geïnspireerd door zijn liefde voor muziek en zijn droom om de perfecte speaker te bouwen, in 1975 het bedrijf Morel (afgeleid van Mordechai Electro-acoustics) op en sindsdien heeft Morel jaarlijks wereldwijd diverse “Best of” prijzen gewonnen met de door hen ontwikkelde en geproduceerde producten. Morel producten, variërend van car-audio, home-audio, zelfbouw en OEM, zijn momenteel in ruim 60 landen verkrijgbaar.

Met de benoeming van Robytone tot distributeur voor home-audio in de Benelux en Duitsland, verwacht Morel een grotere bekendheid en verbeterde dealernetwerk te kunnen verkrijgen. Dit houdt in dat de fameuze FAT LADY luidspreker, nu ook in de Benelux verkrijgbaar is.

Dit topproduct van Morel, is vervaardigd uit een combinatie van carbon fiber optimaal gemend met glasvezel en epoxy. Hierdoor kan men  een relatief lichte (45kg), maar zeer sterke luidspreker bouwen. De FAT LADY heeft ronde vormen en net zoals een muziekinstrument geen rechte lijnen. In tegenstelling tot vele andere luidsprekers, heeft de FAT LADY geen interne demping. Morel heeft er bewust voor gekozen om de kast mee te laten vibreren met de drivers om de hierdoor vrijgekomen energie te gebruiken voor een nog verder verbeterde geluidsweergave. De FAT LADY is verkrijgbaar voor 27.500 euro per paar.

Een meer gangbare luidsprekerlijn is de Octave signature. Strak vorm gegeven speakers, verkrijgbaar in piano zwart, piano wit of helder rood. De lijn bestaat uit een Bookshelf luidspreker (1999 euro/set), een center luidspreker (1499 euro) en een lage tonen luidspreker de zogenoemde subwoofer+ (per set verkrijgbaar voor 1999 euro).

Het bijzondere is dat de bookshelf luidspreker precies op de subwoofer+ past, waardoor er een volwaardige vloerstaande luidspreker ontstaat. De prijs voor een gecombineerde set vloerstaande luidsprekers (Bookshelf + subwoofer+) is 3750 euro.

Naast de eerdergenoemde stereo luidsprekers levert Morel onder de naam Soundspot ook een 5.1 home theater speaker-set, bestaande uit een life-style subwoofer en 5 kleine omni-directionale bolvormige satellietspeakers.

Voor meer informatie:
info@robytone.com
www.morelhifi.com


EDITORS' CHOICE