NIEUWSLG

Nieuwe `draadloze` producten LG

Redactie HiFi.nl | 11 maart 2010 | LG

(ingezonden mededeling)

LG Electronics Benelux heeft weer een hoop nieuwe producten aangekondigd: de BD570 Blu-ray speler met WiFi, de Infinia TV-lijn en het Infinia HB964TZ Home Theater Systeem. Met deze producten zet de elektronicagigant uit Zuid-Korea in op de integratie van Home Theater systeem, PC en internet.

BD570 Blu-ray speler
De nieuwe LG BD570, een Blu-ray-speler met WiFi-multimediatechnologie, biedt draadloos toegang tot digitale bestanden op het internet of de thuis-pc. Gebruikers zijn niet langer afhankelijk van hun relatief kleine pc- of laptopscherm, maar bekijken deze bestanden nu op hun grote (HD-)televisie.


Foto: BD570 Blu-ray speler

De BD570 is uitgerust met DLNA-mogelijkheden (Digital Living Network Alliance). Ook is hij voorzien van NetCast Entertainment Access en WiFi, waarmee gebruikers internet draadloos naar hun televisie brengen. Alle populaire bestandsformaten zijn door de BD570 af te spelen, inclusief DivX- en MKV-films in HD-kwaliteit. Tevens biedt het apparaat BD-Live 2.0 toegang. De BD570 is vanaf maart beschikbaar voor een adviesprijs van 229 euro.

Infinia tv-lijn
Volgens LG verandert de manier waarop mensen content consumeren. Ze kijken geen tv, maar gaan de tv ‘gebruiken’, bijvoorbeeld voor toegang tot internet en bestanden op de thuis-pc. De Infinia tv-lijn speelt in op deze verandering. De tv`s omvatten NetCast Entertainment Access waardoor gebruikers via de televisie kunnen Skypen en YouTube-filmpjes en het actuele AccuWeather-weerbericht kunnen bekijken. LG heeft de Infinia-televisies bovendien voorzien van DLNA-technologie waarmee gebruikers draadloos verbinding kunnen maken met thuis-pc of harddisk (NAS). Op de tv’s is ook een USB-apparaat aan te sluiten, waarna alle populaire bestandsformaten zijn af te spelen, inclusief DivX- en MKV-films in HD-kwaliteit.


Foto: Infinia 55LX9500 LED-tv

De Infinia-lijn bestaat onder andere uit een LED-model met de LE8500 en een plasma model met de PK950. LG heeft de LED-televisies voorzien van de nieuwe LED-technologie Full LED Slim. Deze backlight-technologie maakt een erg slank design mogelijk, welke volgens LG niet ten koste van de beeldkwaliteit gaat. De modellen zijn vanaf april beschikbaar.

Infinia HB965TZ Home Theater set
Ook het HB965TZ Home Theater systeem, bestaande uit een Blu-ray speler, vier speakers en een subwoofer, biedt dankzij WiFi- en DLNA-technologie draadloos toegang tot digitale bestanden op internet de de pc. Het Blu-ray-audiosysteem levert 5.1-surroundgeluid vanuit de slanke speakers op standaarden, die ook aan de muur te bevestigen zijn. De internationale `geluidsgoeroe` Mr. Mark Levinson tekende voor de afstelling van de LG HB965TZ, wat volgens LG heeft geresulteerd in “een kristalheldere geluidsweergave”. Het uiterlijk van dit systeem past goed bij de Infinia lijn televisies.

LG levert overigens ook een 2.1-versie van dit home theater-systeem (HB965DF). Deze omvat de Blu-ray-speler, een subwoofer en twee speakers. De HB965TZ is vanaf april verkrijgbaar voor een adviesprijs van 699 euro.


EDITORS' CHOICE