NIEUWSMelody HiFi

Melody Valve Hifi naar Robytone

Redactie HiFi.nl | 04 maart 2010 | Melody HiFi | Importeur: Sensus Audio

(Ingezonden mededeling)

Melody Valve Hifi, fabrikant van de bij kenners geliefde Australische Melody buizenversterkers, heeft een overeenkomst gesloten met het in Deurne gevestigde Robytone voor de exclusieve distributie van de gehele Melody lijn in Europa exclusief Engeland.

Mede als OEM producent voor een aantal gerenommeerde merken, is Melody de op één na grootste producent van buizenversterkers ter wereld. De filosofie van het merk Melody is eenvoudig en duidelijk: de consument een optimaal product leveren voor een zo scherp mogelijke prijs” De producten worden door een eigen R&D afdeling ontwikkeld, geassembleerd in een ultra moderne fabriek met gebruikmaking van de beste onderdelen (Duits staal en aluminium, Duitse, Franse en Russische buizen, Amerikaans hout etc) en ten slotte uitgebreid onderworpen aan een gecertificeerde kwaliteitstest.

De president van Melody, de heer Allen Wang, is zeer verheugd met deze overeenkomst; “Ik hebt er het volste vertrouwen in dat met de benoeming van Robytone, de distributie van Melody in Europa in capabele en professionele handen ligt. Onze gezamenlijke kennis van ontwikkeling en productie enerzijds en distributie en marketing anderzijds staat garant voor een forse, doch gecontroleerde groei”. Naast de distributie rechten voor de komende zes jaar, heeft Robytone ook de rechten verworven om de naam Melody Europe te gebruiken.

Melody producten onderscheiden zich door een ongekende prijs/kwaliteit verhouding een zeer mooie afwerking, maar bovenal door een ongelofelijke audio prestatie. De producten zijn gemaakt voor een exquise geluid en excellente krachtservaring door gebruikmaking van de hoogste kwaliteit componenten. Alle producten zijn met de hand vervaardigd en voorzien van afgewerkt met een elegante hoog glans piano lak.
  
De componenten in de versterkers moeten voldoen aan de meest hoge audiofiele kwaliteitstandaards: Jensen condensatoren, tantalum film weerstanden, speciaal ontworpen en handgewikkelde transformatoren, WBT-stijl speaker aansluitingen, vergulde input stekkers en Keramische buizenhouders.


 
Alle componenten worden met de hand gesoldeerd, met punt tot punt bedrading om een zo kort mogelijke verbindingen te verkrijgen. De complete lijn Melody buizenversterkers bestaat momenteel uit een zestal geïntegreerde versterkers, een zevental mono versterkers en een voorversterker. Binnenkort wordt er ook een lijn CD spelers aan het assortiment toegevoegd.

Ter gelegenheid van deze samenwerking zal Robytone deze maand een nieuwe Melody buizenversterker introduceren: de AN211.

De prijzen van de geïntegreerde versterkers liggen tussen de 1299 en 2799 euro. De monoblok prijzen beginnen bij 2999 euro en lopen op tot 7500 euro voor het topmodel de push pull mono Block PM845. De Pure Black P1688 voorversterker ligt voor 3999 euro bij uw dealer.

Voor meer informatie:
info@robytone.com
www.Melodyvalvehifi.com

MERK

EDITORS' CHOICE