Monitor Audio introduceert Apex serie

Redactie HiFi.nl | 24 februari 2010 | Monitor Audio

(ingezonden mededeling)

Monitor Audio introduceert met de Apex Serie een nieuwe Home Theater-klasse boven de succesvolle Radius-serie. De eis was hifi-kwaliteit weergave uit een compacte Home Theater-set, en hierbij zijn volgens de fabrikant geen concessies gedaan.


Foto: de Apex10, Apex40 en Apex AW-12

De luidsprekers hebben een ovale behuizing van aluminium en zijn afgewerkt in hoogglans pianolak met een metalen strip aan de zijkant. De Apex10 compacte hoofd- of surroundluidspreker heeft een 120 mm C-CAM RST laag/midden-eenheid. Deze is gebaseerd op die van de Monitor Audio Platinum, maar is extra zwaar uitgevoerd. Het hoog wordt verzorgd door de bekroonde 25 mm C-CAM ‘gouden dome’ hoog-eenheid. De compacte behuizing moet daarbij zorgen voor een gedetailleerde stereopositionering,

De Apex40 middenluidspreker is erg smal, waardoor hij ook onder de meest platte flatscreen-tv`s past. Deze luidspreker maakt gebruik van twee 150 mm laag/middeneenheden en de 25 mm C-CAM ‘gouden dome’ hoogeenheid. De A10 en A40 luidsprekers kunnen aan de muur, het plafond of op een plank worden bevestigd, maar zijn ook vrijstaand neer te zetten met de aluminium `spike`-vloerstatieven.


Foto: de Apex10 in pianolak parelwit en metallic zwart

Voor het “diepste en krachtigste laag” zorgt de volledig nieuw ontwikkelde Apex AW-12 actieve sublaag-luidspreker. Ook in grotere ruimtes, dankzij de 500 W digitale (Klasse D) versterker en de speciale 300 mm laageenheid.

Prijs en beschikbaarheid
De Apex Serie is vanaf maart 2010 leverbaar in hoogglans pianolak parelwit en metallic zwart. De verkoopprijzen zijn: Apex10 - 325 euro, Apex40 - 525 euro, Apex AW-12 - 1150 euro en Apex vloerstatief - 300 euro per paar.


EDITORS' CHOICE