NIEUWSTangent

Tangent introduceert Prestige en Lounge

Redactie HiFi.nl | 22 februari 2010 | Tangent

(ingezonden mededeling)

Het Deense Tangent introduceert twee speaker-lijnen; de Prestige en de Lounge. Beide lijnen zijn voorzien van een modern uiterlijk en bieden volgens de importeur een uitstekende geluidskwaliteit.

De Prestige luidsprekers vormen een combinatie tussen een modern uiterlijk en “geweldig geluid”. Met z’n hoogte van 125 cm past de Tangent Prestige binnen een modern interieur. “De Prestige is een serie die speciaal gemaakt is voor de eigentijdse luisteraar in een eigentijdse omgeving/ interieur. Een serie voor de consument die hoge wensen stelt aan vormgeving en geluid,” aldus Tangent Audio CEO Søren Bang-Larsen.


Foto: Tangent Prestige speaker (high-gloss black)
 
De Prestige is beschikbaar in twee glossy trendkleuren: high-gloss black en high-gloss white, waarbij de speakers zijn bevestigd op een aluminium voet. De ronde vormen lopen vloeiend in elkaar over. Hiervoor is bewust gekozen omdat het geheel dan niet massief overkomt, maar op zo’n manier dat de speakerset goed opgaat in de omgeving waarin deze wordt geplaatst. De verticale 2 ½-way bass reflex constructie bevat de Scan Speak Illuminator D3004 speaker. De 26mm Illuminator D3004 is voorzien van het unieke Air Magnet systeem en wordt gecombineerd met twee 165mm mixed fibre cone woofers.
 
Qua prestaties staat de Speaker-serie Lounge dicht bij de Tangent Prestige, ze maken namelijk gebruik van dezelfde constructie. De Tangent Lounge bestaat uit 2 modellen; L6, een zogenaamd boekenplank-model, en de L26. Deze laatste serie is is een staand model. De toegepaste LRS-technologie biedt de luisteraar alle vrijheid met betrekking tot het plaatsen van de speakers. Daarnaast is de kast voorzien van een solide constructie opgebouwd als 2 ½-way bass reflex systeem.


Foto: Tangent Lounge L6 (links) en Prestige (rechts)
 
Prijs en beschikbaarheid
Beide speaker-lijnen zijn per direct verkrijgbaar, neem voor de verkooppunten contact op met Havoned in Putten. Consumenten adviesprijs (incl. BTW) is:

  • Tangent Prestige: 1999,95 euro (per stuk)
  • Tangent Lounge L26: 849,95 euro (per stuk)
  • Tangent Lounge L6: 999,95 euro (per set) 
MERK

EDITORS' CHOICE