NIEUWSMcIntosh

Meat Loaf: the sound here is fucking amazing!

Redactie HiFi.nl | 09 februari 2010 | McIntosh

Het nieuwe album van Rock `n` Roll-held Meat Loaf met de veelzeggende titel Hang Cool Teddy Bear IV ligt vanaf 19 april in de winkel. Volgens de man zelf het belangrijkste album dat hij gemaakt heeft sinds Bat out of Hell (1977), wat een “eigen entity” geworden is.

Om het album hoogstpersoonlijk te presenteren was Michael Lee Aday (Meat Loaf) vorige week in Nederland op bezoek bij platenlabel Universal Music. Hij vertelde dat het album werd geproduceerd door multi Grammy-award winnaar Rob Cavallao (o.a. Green Day, Kid Rock, Dave Matthews). Gastbijdragen zijn er van onder andere de gitaristen Brian May en Steve Vai.


(foto - Meat Loaf live. Bron : MySpace)

Natuurlijk werd er ook geluisterd naar het album, een hard rock epic gebaseerd op een verhaal van Hollywood script schrijver Killiam Kerwin. Een leuk detail voor de audiofielen onder onze lezers: Meat`s eerste commentaar na de 70 minuten durende luistersessie was: “First thing I wanna say is that the whole world needs to fly into Holland and listen to my new album on this here stereo set because the sound here is fucking amazing.” Nu staat er ook niet zomaar een setje bij Universal; voor de luistersessie met Meat Loaf werd gebruik gemaakt van McIntosh electronica in combinatie met de imposante Dynaudio Evidence Temptation luidsprekers. Deze high-end set werd ook voor de 2 Meter Sessies theatertour gebruikt.

Het nieuwe album van Meat Loaf ligt vanaf 19 april in de winkel als standaard versie maar ook als Deluxe versie, met een boekje waarin het originele verhaal staat waarop het album gebaseerd is. Houd Muziek.nl in de gaten voor een interview met Meat Loaf!

MERK

EDITORS' CHOICE