NIEUWS

CanalDigitaal breidt HD aanbod uit

Redactie HiFi.nl | 09 februari 2010

(Ingezonden mededeling)

Canal Digitaal investeert fors in de uitbreiding van haar HDTV zenderaanbod. In de komende maanden zullen alle populaire Nederlandse zenders aan het toch al interessante HDTV pakket worden toegevoegd.

De opmars van HDTV en vooral in Nederland is onstuitbaar. Met het WK Voetbal in het vizier verwacht GfK in 2010 een afzet van meer dan 1,9 miljoen (Full-)HD televisies. Ook CanalDigitaal is niet te stoppen in de uitbreiding van het HDTV zenderaanbod. Vanaf half februari zal naast Nederland 1 ook Nederland 3, en vanaf maart ook Nederland 2, in HD beschikbaar zijn.

Met ingang van 1 maart 2010 wordt de prijs van het HDTV abonnement verlaagd. Dit pakket wordt in maart en april stapsgewijs uitgebreid met zenders van SBS en RTL in HD. Door de overeenkomst met ASTRA is
er nog capaciteit voor verdere uitbreidingen in de nabije toekomst.

“Meer dan 85% van de Nederlandse huishoudens heeft dit jaar een televisie die geschikt is voor HDTV ontvangst. Dan is het toch ideaal dat je de meest bekeken zenders ook in HDTV kwaliteit te zien krijgt? Vandaar dat CanalDigitaal met een beschikbaarheid van meer dan 25 HD-zenders kiest voor een zo breed en toegankelijk mogelijk aanbod.” aldus Andrei Noppe, Executive Vice President van M7 Group S.A. voor CanalDigitaal.

CanalDigitaal Film1 Sport1 aanbod nu in HD
Vanaf 1 maart zal CanalDigitaal haar Film1 Sport1 aanbod sterk verbeteren door Film1 HD en Sport1 HD integraal aan te bieden. Daarnaast wordt ook Film1 Action toegevoegd en daarmee ontaat een zeer compleet pakket van 7 zenders waarvan de belangrijkste in HD. Het nieuwe Film1Sport1HD pakket krijgt hetzelfde tarief als het oude Film1Sport1 pakket maar met meer zenders en 2 nieuwe HD kanalen. Bestaande F1S1 abonnees kunnen het complete pakket vanaf 1 maart via Mijn CanalDigitaal activeren. Voor nieuwe abonnees is Film1Sport1 vanaf 1 maart enkel nog in combinatie met HD-ontvangst beschikbaar.


EDITORS' CHOICE