NIEUWS

Hartvormige Valentijnsluidspreker

Redactie HiFi.nl | 07 februari 2010

Het is weer bijna 14 februari, en dat betekent Valentijnsdag. Vroeger kon je aan deze kant van de Atlantische Oceaan nog wegkomen met een bosje bloemen of een anonieme schriftelijke liefdesverklaring aan je teerbeminde, maar tegenwoordig moeten er cadeaus uitgewisseld worden, met alle gevolgen van dien.

Als het maar hartvormig is, moeten veel fabrikanten van prullaria en snoepgoed in de aanloop naar de heiligendag van St. Valentinus denken. Deze geestelijke vond de liefde tussen een heidense soldaat en een christenmeisje belangrijker dan de ongelijkheid in geloof en huwde hen toch, al moest hij dat bekopen met een martelaarsdood.

Zulke nobele motieven zijn vandaag de dag minder gemakkelijk te vinden, en de eerder genoemde fabrikanten worden daar doorgaans toch al niet te zwaar door gehinderd. Ook de gadgetindustrie heeft er kennelijk lucht van gekregen, want nu is de eerste hartvormige luidspreker gespot.

Het ding werkt alleen op USB, heeft een vermogen van `maar liefst` 2,5 watt en specificaties waar ook maar iets over de te verwachten geluidskwaliteit uit zouden kunnen blijken ontbreken volledig.

Geen audiofiele testwinnaar dus, zoveel valt wel te verwachten. Maar aan de 22 dollar (exclusief verzendkosten) die men er bij Gadget4all voor moet betalen kan de niet al te kritische muziekliefhebber zich geen al te grote buil vallen. Het gaat tenslotte om het gebaar, toch?


EDITORS' CHOICE